Leszámolás Kis-Tokióban

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (23)
Mit tegyen egy rendező, (Mark L. Lester; Kommandó) ha legújabb akciófilmjéhez, az erős ember szerepére nem tudja megnyerni Arnold Schwarzeneggert?
Nem baj, van másik!-kiálthatunk fel, és előránthatjuk belsőzsebünkből Dolph Lundgrent (Vörös Skorpió), aki nem csak zseniális alakításaival, de az utóbbi időben mint forgatókönyv író és mint rendező is elkápráztatott minket. Ezúttal LAPD zsarut (Kenner nyomozó) alakít, aki gyerekkorát Japánban töltötte, ahol a szeme láttára végezte ki szüleit egy yakuza. A Kill Billből ismert kis O-Ren Ishivel ellentétben- akiből mint tudjuk, egy hasonló esemény hatására orgyilkos, majd később yakuza főnök válik - ő nem a sötét oldalt választotta, elment inkább rendőrnek.

Társa, Murata (Brandon Lee; A holló) japán származású, de Amerikában született, és ízig-vérig amerikaivá is vált. Együtt osztják az igazságot Los Angeles japán negyedében a Yakuza legnagyobb bosszúságára. A két zsaru nem sokat vacakol a bűnözőkkel, kevés letartóztatást eszközölnek. Előbb lőnek, aztán kérdeznek, a halott bűnöző a jó bűnöző felkiáltással. Szegény Yakuza hiába próbál folyamatosan javítani az imázsán-pl.1995-ben a kobei földrengés másnapján takarókkal és élelmiszerrel látták el a lakosságot, megelőzve a japán kormányt-ebben a filmben is a gonosz megtestesítőjeként könyvelik el.

Egy új, rendkívül veszélyes drogot próbálnak a piacra dobni; sörösdobozokban. Yoshidát, (Cary-Hiroyuki Tagawa; Rising SunPearl Harbor) a yakuza főnököt elég nehéz komolyan venni annak, aki látta a színészt szerepelni az Űrszekerekben. Itt mindenesetre kőkemény, ő a felelős Kenner szüleinek meggyilkolásáért is. A páros természetesen bosszút áll Kenner szüleiért, és megakadályozzák a halálos szer utcára kerülését. Az ilyen filmekben kötelezően felbukkanó szép lány szerepét Tia Carrere-re (Az elveszett ereklyék fosztogatói, Wayne világa) osztották. Azt, hogy a film végén kinek omlik a karjaiba, nem árulom el.

fujisan
2006.02.09
|
Showdown in Little Tokyo
amerikai akciófilm, 75 perc, 1991
Rendező:

Mark L. Lester

Színész:

Brandon Lee
(Johnny Murata)

Dolph Lundgren
(Chris Kenner)

Tia Carrere
(Minako Okeya)

Cary-Hiroyuki Tagawa
(Funekei Yoshida)

Philip Tan
(Tanaka)

Renee Allman
(Angel Mueller)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
21:00
Szerencsétlen baleset
amerikai thriller, 1993
21:00
Mátrix
amerikai sci-fi, 1999
21:00
A mélység titka
amerikai kalandfilm, 1989
21:00
Összeesküvés-elmélet
amerikai thriller, 1997
21:00
Végső állomás
amerikai thriller, 2000
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
20:38
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 20. rész: Gyári hiba
20:41
Bakugan: Bunyóbolygó
2018, I. évad, 262. rész
20:55
Kate és Mim-Mim
I. évad, 14. rész
20:55
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 107. rész: Irányítóharc
20:55
A Thunderman család
I. évad, 101. rész: Szuper bébicsőszök
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.