Kicsi, de nagyon erős

est.hu:
9/10
|
olvasói
(0)
Újabb klasszikus a magyar filmgyártás azon időszakából, amikor még a bojlerszerelők tisztes hivatásukkal foglalatoskodtak, és nem dédelgettek forgatókönyvírói ambíciókat csak azért, mert valamely hozzátartozójuk filmes berkekben tevékenykedett.
Az ún. aranykor másik, mai szemmel már-már bizarrnak ható sajátossága pedig nem volt más, mint hogy tehetséges színészek kvalitásaiknak megfelelő filmekben vállaltak szerepet, és nem érezték kínosnak, hogy a premier másnapján álbajusz és álszakáll nélkül jelenjenek meg az utcán. Bármily szomorú is, Gáspár Sándor és Mucsi Zoltán napjainkra már joggal válhatott volna az álcázás nagymesterévé. 
 
Bogár Pált betörés gyanúja miatt egyéves vizsgálati fogság után - bizonyítékok hiányában - elengedik. A férfi látszólag elfogadja a társadalom deklarált normáit, kemény fizikai munkát vállal egy gyárban. Szabadidejében azonban ismét lakásbetöréseket hajt végre, körültekintően, nyom nélkül. A szerzett pénzt, aranyat húgának és családjának adja. Bár mindig egyedül dolgozik, sofőrnek magával viszi gyámoltalan sógorát. Bogár életelve: nekik is joguk van jól élni, s ezt munkából lehetetlen biztosítani. A vetélytárs banda azonban a sógort kihasználva csapdába csalja Bogárt. 
kirsch
2009.11.16
|
magyar filmdráma, 113 perc, 1989
Az ügyeskezű mackós hazatér az előzetesből, újra rabol a családjáért, és nekifeszül a helyi nehézfiúknak. Kemény, de nagyon erős film, szuggesztív képekkel és színészi alakításokkal.
Színész:

Gáspár Sándor

Rendező:

Csere ÁgnesFilmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
11:05
Vízipók-Csodapók II. sorozat
magyar animációs filmsorozat, Az új háló
11:10
A legkisebb Ugrifüles II. sorozat
magyar bábfilmsorozat, Idegen tollak
11:12
Thomas, a gőzmozdony
IX. évad, 15. rész
11:15
Tini titánok, harcra fel!
2013, IV. évad, 1178. rész
11:15
Maggie és Bianca - Divatból jeles
I. évad, 6. rész: Tartsd meg a kabaládat
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.