A Zodiákus

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (29)
Fincher bácsi Pánikszoba című művén sokan fanyalogtak, mondván a rendező kifogyott az épkézláb mondanivalóból. Tény, hogy ez inkább csak laza ujjgyakorlat volt részéről, de jó néhányan embert ölnének egy hasonszőrű ujjgyakorlatért.
A Zodiákus viszont immár újfent teljes értékű mű, ugyanakkor önismétlésnek még csak halvány jele sem mutatkozik meg benne. Ugyanakkor a pörgős filmek megszállottjai jobban teszik, ha tévézés helyett már most asztalt foglaltatnak egy meghitt hangulatú sörözőben. 
 
Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak. 
kirsch
2010.08.04
|
Zodiac
amerikai thriller, 158 perc, 2007
A hírhedt San Franciscó-i rém utáni nyomozás története, mellyel a zseniális stílusérzékű David Fincher a hatvanas évekbe repíti vissza kedves nézőit.
Rendező:

David Fincher

Színész:

Jake Gyllenhaal
(Robert Graysmith)

Robert Downey Jr.
(Paul Avery)

Mark Ruffalo
(David Toschi)

Anthony Edwards
(William Armstrong)

Brian Cox
(Melvin Belli)

John Carroll Lynch
(Arthur Leigh Allen)

Chloe Sevigny
(Melanie)

John Getz
(Templeton Peck)

John Terry
(Charles Thieriot)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. június 7.
(8 kép)


Filmek a TV-ben
22:45
Stockholm
amerikai krimi, 2018
22:55
Viharlovagok
amerikai katasztrófafilm, 2016
22:55
Hell Ride - Pokoljárás
amerikai akciófilm, 2008
23:05
Eszement zaci
amerikai krimivígjáték, 2013
23:10
Riddick
amerikai-angol akciófilm, 2013
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
22:35
Röplabda / Kórista fiúk
Clean évad, 6. rész: 112
22:39
Grizzy és a lemmingek
2016, II. évad, 85. rész: Medvejövő
22:45
Voltron - A legendás védelmező
II. évad, 23. rész: A kolónia
22:45
Angelo rulez
2017, IV. évad, 15. rész: A titkos recept
22:45
Percy és a tigris mesék
francia animációs sorozat (ism.)
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.