Kubrick menet

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (11)
A zárkózott természetű nagy rendező, Stanley Kubrick számos pályatársa és rajongója mellett egy Alan Conway nevű senkit is megihletett, aki fél Londont verte át a kilencvenes évek közepén - pedig még távolról sem hasonlított a rendezőre.
Akármilyen csavarosnak is tűnik a Brian Cook rendező által vászonra vitt történet, mindez valóban megtörtént, Conway hiú és buta emberek tucatjait verte át, és csalt ki belőlük pénzt, drága ajándékokat és szívességeket. Mivel a visszahúzódó Kubrickról a legtöbben azt sem tudták, hogy néz ki, az ekcentrikus viselkedésű szélhámosnak könnyű dolga volt, főleg, hogy áldozatai szégyelltek a rendőrséghez fordulni.
 
Mindezt a rendező első kézből ismerheti, hiszen annak idején ő, és a forgatókönyvíró Anthony Frewin is az azóta elhunyt igazi Kubrick mellett dolgozott, akit persze értesítettek az esetről. John Malkovich pedig igazán otthon van a témában, és a remek John Malkovich menet után most ő bújik valaki más bőrébe, és szemmel láthatólag élvezi a film minden pillanatát. 
 
Malkovich a legkülönbözőbb göncökbe, magát a legváltozatosabb pózokba tekerve és a leginább tenyérbe mászó módon ripacskodik, és ez most is pazarul működik. A rendező pedig rendszerint meg is elégszik azzal, hogy engedi komolyabb partnerek nélkül hagyott főszereplőjét kibontakozni, de azért becsempész mellé egy rakás Kubrick-poént is a Mechanikus narancs, a 2001: Űrodüsszeia vagy éppen a Tágra zárt szemek „rovására”. 
 
A Kubrick menet parádés kis film, remek stílusgyakorlat, de akárcsak főhősét, nem lehet túlságosan komolyan venni. 
 
 
Vízer
2007.05.30
|
Colour Me Kubrick: A True...ish Story
angol-francia vígjáték, 86 perc, 2005
Annak az embernek az igaz története, aki Kubrick utolsó filmjének forgatása idején a rendezőnek adta ki magát, annak ellenére, hogy semmit nem tudott róla, ráadásul nem is hasonlított rá.
Rendező:

Ben Cook

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. június 7.
(10 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
19:05
Mennydörgő robaj
amerikai-német-angol-cseh akcióthriller, 2005
19:10
A Ragnarok-rejtély
norvég kalandfilm, 2013
19:30
20:00
Nővérek szabadlábon
amerikai vígjáték, 2018
20:00
Egyenesen át
amerikai sci-fi horror, 2017
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.