3D vetítések

Péntek esti gáz

olvasói
9/10 (5)
Hiperzűr a kertvárosban: adósság a házon, lázas üldözés, börtönviselt nehézfiúval és fajgyűlölő pitbull-szerűvel súlyosbítva.
Craig (Ice Cube) szép napnak néz elébe. Péntek van, napfényes reggel, a közismerten munkaundoros ifjú előtt két és fél nap pihi áll. Ám Craig mégsem nyugodt. Ő tudja, hogy a péntekek számára igen rosszul sülnek el.

A Péntek esti gáz ugyanis folytatás, a videotékákban is megtalálható Végre péntek! második része. Az első film atomsiker volt az Államokban, a low-budget mozi a ráfordított költségek tízszeresét hozta be. A művet íróként (illetve főszereplőként és producerként) jegyző Ice Cube embertelen poénjait, hihetetlen karaktereit nehéz is egyhamar elfelejteni. Öt év után a fiúk neki is láttak, hogy megduplázzák a sikert.Nem telik el sok idő az első rész vége óta, az akkori főgonosz, Deebo (Tom Lister Jr.) visszatér a börtönből, hogy revansot vegyen. Craiget áldozatkész apukája egy békés kertvárosba menekíti, ahol a frissen lottónyert rokonok éldegélnek. Ám Craig, a gettó igaz gyermeke kissé esetlenül téblábol a magasan polgárosult vidékeken.

Egy idő után aztán összekavarodik minden: megjelenik Deebo, kissé feltűnő oranje börtönuniformisában, előkerül egy a fekete bőr iránt feltűnő ellenszenvvel viseltető pitbullszerűség is, és Craig péntektől való félelmei végképp beigazolódnak. Tébolyult nap veszi kezdetét, mely valahogy nem akar véget érni.Lendületes, helyenként nyomdafestéket-celluloidot alig tűrő, gyakorlatilag lefordíthatatlan gettódumákkal felspécizett vígjáték a Péntek esti gáz. A rendező, Steve Carr eddig csupán kliprendezőként volt ismert, és ha most hiányzik is az első rész ásza, Chris Tucker (Csúcsformában, Pénzbeszél, Az ötödik elem), meg a bájos Nia Long (Boyz N the Hood, Brókerarcok), azért Ice Cube hatalmas szövegeit nehéz überelni - a lépten-nyomon feltűnő, teljesen eszement karakterekről nem is beszélve.
Dukász Izidor
2001.01.01
|
Next Friday
amerikai vígjáték, 94 perc, 2000
Rendező:

Steve Carr

Színész:

Mike Epps
(Day-Day)

Ice Cube
(Craig Jones)

Lisa Rodriguez
(Karla)

John Witherspoon
(Mr. Jones)

Tommy 'Tiny' Lister
(Deebo)

Tamala Jones
(D'wana)

3D vetítések


Linkek

(3 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.