Péntek esti gáz

olvasói
9/10 (5)
Hiperzűr a kertvárosban: adósság a házon, lázas üldözés, börtönviselt nehézfiúval és fajgyűlölő pitbull-szerűvel súlyosbítva.
Craig (Ice Cube) szép napnak néz elébe. Péntek van, napfényes reggel, a közismerten munkaundoros ifjú előtt két és fél nap pihi áll. Ám Craig mégsem nyugodt. Ő tudja, hogy a péntekek számára igen rosszul sülnek el.

A Péntek esti gáz ugyanis folytatás, a videotékákban is megtalálható Végre péntek! második része. Az első film atomsiker volt az Államokban, a low-budget mozi a ráfordított költségek tízszeresét hozta be. A művet íróként (illetve főszereplőként és producerként) jegyző Ice Cube embertelen poénjait, hihetetlen karaktereit nehéz is egyhamar elfelejteni. Öt év után a fiúk neki is láttak, hogy megduplázzák a sikert.Nem telik el sok idő az első rész vége óta, az akkori főgonosz, Deebo (Tom Lister Jr.) visszatér a börtönből, hogy revansot vegyen. Craiget áldozatkész apukája egy békés kertvárosba menekíti, ahol a frissen lottónyert rokonok éldegélnek. Ám Craig, a gettó igaz gyermeke kissé esetlenül téblábol a magasan polgárosult vidékeken.

Egy idő után aztán összekavarodik minden: megjelenik Deebo, kissé feltűnő oranje börtönuniformisában, előkerül egy a fekete bőr iránt feltűnő ellenszenvvel viseltető pitbullszerűség is, és Craig péntektől való félelmei végképp beigazolódnak. Tébolyult nap veszi kezdetét, mely valahogy nem akar véget érni.Lendületes, helyenként nyomdafestéket-celluloidot alig tűrő, gyakorlatilag lefordíthatatlan gettódumákkal felspécizett vígjáték a Péntek esti gáz. A rendező, Steve Carr eddig csupán kliprendezőként volt ismert, és ha most hiányzik is az első rész ásza, Chris Tucker (Csúcsformában, Pénzbeszél, Az ötödik elem), meg a bájos Nia Long (Boyz N the Hood, Brókerarcok), azért Ice Cube hatalmas szövegeit nehéz überelni - a lépten-nyomon feltűnő, teljesen eszement karakterekről nem is beszélve.
Dukász Izidor
2001.01.01
|
Next Friday
amerikai vígjáték, 94 perc, 2000
Rendező:

Steve Carr

Színész:

Mike Epps
(Day-Day)

Ice Cube
(Craig Jones)

Lisa Rodriguez
(Karla)

John Witherspoon
(Mr. Jones)

Tommy 'Tiny' Lister
(Deebo)

Tamala Jones
(D'wana)

(3 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.