Szebb holnap 2

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (2)
Tegnap bankrablók, ma tolvajok. Meg John Woo, akinek látványos akcióbuborékaiból lassan minden hétre jut egy tehetősebb darab.
Ez egy régebbi darab, még hongkongi, de pár év után már amerikai lett volna. Főszerepben pedig a mester egyik kedvence Chow Yun-Fat, aki az enyém is, persze. A történet azonban már nem annyira keleti, inkább az amerikai piac felé kacsingat, ezért nem is annyira összetett. Műtárgyakra specializálódott betörő trió fosztogatja Európa múzeumait. A társaság tagjai egykori árva gyerekek, akiket valamikor egy bizonyos Chow úr vett a védőszárnyai alá, aki kitanította őket a szakmára. Ám ők hárman, nevezetesen Joe, Jim és Sherry (szép, hongkongi nevek!) már nem utaznak csip-csup ügyekben, hiszen hamar rájönnek arra, hogy az igazi nagy pénz a festményekben van, ezért erre szakosodnak.
 
Ketten közülük, nevezetesen: Sherry és Joe szeretik egymást. Igaz, hogy Joe időnként nagyon rosszul bánik a lánnyal, de ez nem szokott akadályt jelenteni a nagy szerelmekben. Ám Sherrynek elege van a tolvaj-életből, szeretne férjhez menni, családot alapítani, ami behatárolja Joe cselekvési területét. Ő ragaszkodik ahhoz, hogy sikeres pályafutásukat egy utolsó nagy rablással fejezzék be. Általában az ilyen felütések kétféleképpen fejeződnek be, vagy boldog sikerrel, vagy csúfos tragédiával, ráadásul úgy, hogy a háromból csak ketten maradnak, vagy annyian sem. Aki kíváncsi a végére, nézze velem! 
 
háopépé
2007.11.26
|
A Better Tomorrow II
hongkongi akciófilm, 102 perc, 1987
Rendező:

John Woo

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.