Vénusz

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (15)
Idős emberekről szóló romantikus filmdrámát láthattunk nemrégiben Sarah Polley rendezésében (Egyre távolabb), ám Roger Michell (Sztárom a párom) Vénusza sokkal könnyedebben és jóval több humorral közelít a témához.
Öreglegény hősei már-már vígjátéki karakterekként tűnnek fel, ahogy furcsa párként egymás agyára mennek. A két kiöregedett színész, Maurice és Ian életét azonban kissé feldúlja az utóbbi távoli, fiatal nőrokonának érkezése, aki ahelyett, hogy gondoskodna idős bácsikájáról, inkább felvedeli italkészletét. 
 
Maurice mégis szimpatizálni kezd a lánnyal, olyannyira, hogy a szerelem és a szépség ókori római istennőjéről nevezi el a Bacardi Breezert nyakaló, kicsit közönséges, kicsit műveletlen és nem is különösebben szép lányt. Az élete végén járó férfit Jessie vad fiatalsága vonzza elemi erővel, és valahogy nincs abban semmi erkölcstelen, ahogy ez a prosztatabántalmaktól szenvedő öregúr kitartóan próbál egy-egy érintést lopni miniszoknyás múzsájától. Mindez olyan bájosan pajkos jeleneteket eredményez, mint amikor az össze nem illő páros a Put Your Records On című Corinne Bailey Rae-számra limuzinnal furikázza körbe Londont, s míg a lány kihajol az ablakon, Maurice lelkesen les be a szoknyája alá. 
 
Hanif Kureishi írásaiból már olyan filmek készültek, mint Az én szép kis mosodám, az Intimitás vagy az Anya és a szerelem. A Vénusz sem marad el tőlük semmiben sem, és azokhoz hasonlóan hétköznapiságában is megindító, mélyen emberi történet. A Maurice-t játszó Peter O’Toole alakításáról meg csak annyit, hogy az idei Oscar-gálán a legjobb férfi főszereplőnek járó díjra jelölték. 
 
fürkész
2007.07.11
|
Venus
angol romantikus filmdráma, 95 perc, 2006
Két idősödő színészkirály barátságát kissé megzavarja egy fiatal lány, aki egyikükhöz beköltözik öreg napjaira, hogy segítsen neki. Szerelem és barátság a halál árnyékában, avagy csodákra nem csak a művészet képes.
Rendező:

Roger Michell

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. július 19.
(13 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.