A nyakörv

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (22)
Néhány, jobb esetben is gyenge közepesre sikerült film után íme Jet Li első komolyan vehető nyugati filmje, ahol a kölyökképű akciósztár egy gátlástalan pénzbehajtó vérebe, vagyis Danny, akit gyerekkorától csakis a harcra neveltek.
Danny ugyanis olyan ösztönökkel és adottságokkal rendelkezik, mint egy harcikutya, és így is tartják. A fiú egy gátlástalan pénzbehajtó, Bart tulajdona, aki egy fém nyakörv levételével uszítja „pittbullját” a vonakodó adósokra, ha pedig nincs szükség a beszélni is alig tudó fiúra, akkor egy alagsori ketrecben tartják. Egy félresikerült akció után azonban Danny véletlenül elnyeri szabadságát, és egy fekete-vak-bölcs zongorahangoló meg a nevelt lánya fogadják be, és szó szerint embert faragnak belőle. Ám Danny nem szökhet meg csak úgy halottnak hitt volt gazdája elől, akármilyen közel került is a zongorázáshoz.
 
Talán kissé zavaró lehet, hogy a történet gyanúsan emlékeztet egy korábbi Besson-mű, a Nikita sztorijára és hangvételére - egy akarata ellenére gyilkológépként élő, de jobb sorsra érdemes, ám erőszakos múltja által kísértett végrehajtó a boldogság nyomában. Az első, feszesre vágott és rendkívül látványos 45 perc pazar: nyers, remekül megkomponált harcjelenetek sora és a glasgow-i alvilág teljesen hiteles bemutatása pazarra sikerült. Li nem a megszokott kung-fu-elemeket veti be, hanem az utcai harc leglátványosabb elemeit, és mindezt ráadásul a Massive Attack zenéjére teszi! Igaz, a következő bő fél órában Bessonék nem tudták megállni, hogy ne csináljanak limonádét. Danny családra találása helyenként erősen súrolja a giccs határait, de azért kedves, hiszen van itt zongorázás, főzőcske - szinte várjuk, hogy visszatérjen az acsargó Bob Hoskins visszatérjen. És szerencsére vissza is tér...
 
Forrás: Est.Tv Magazin
 
2007.09.03
|
Danny the Dog
amerikai-angol akciófilm, 99 perc, 2005
Rendező:

Louis Leterrier

Színész:

Jet Li
(Danny)

Morgan Freeman
(Sam)

Bob Hoskins
(Bart)

Kerry Condon
(Victoria)

Vincent Regan
(Raffles)

Tamer Hassan
(Georgie)

Michael Jenn
(Wyeth)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
18:10
A Da Vinci-kód
amerikai thriller, 2006
18:10
Csokoládészív
német vígjáték, 2008
18:25
Missouri fejvadász
amerikai western, 1976
18:25
Dreamgirls
amerikai musical, 2006
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
05:28
Doodleboo
I. évad, 36. rész
05:30
Richard Scarry Tesz-vesz városa (I-V.)
angol animációs filmsorozat, Minden idők legnagyobb vihara - Ugorka a hegyekben- Sally első napja az iskolában, 1993
05:30
Szörfsuli
II. évad, 21. rész
05:35
Marsupilami
III. évad, 16. rész: A mama vetélytársa
05:35
Gumball csodálatos világa
2011, 592. rész: A Nemezis
Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.