3D vetítések

Este

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (110)
Koltai Lajos kamerája előtt sok „angyal” suhant el, amikor még Szabó Istvánnal dolgozott, ám amerikai rendezői bemutatkozásának forgatására nem vihette magával mesterét, ezért a biztonság kedvéért szerződtetett pár hivatásos angyalt.
A Susan Minot regénye alapján készült Este ugyanis lényegében női díjbirkózás az érzelmek illatos mocsarában, avagy olyan küzdelem, melyben az asszonyok mélyen dekoltálják lelküket, hogy „ellenfelük” könnyebben beleláthasson, és megsebzés helyett borogathassa a rajta ejtett sebeket. 
 
Ann Grant Lord (Vannes Redgrave) halálos ágyában fekszik, és miközben a földszinten két felnőtt lánya próbál tisztába kerülni a leendő veszteség fájdalmával, az idős asszony a fájdalomcsillapítók hatására újra átéli élete legérzelmesebb pillanatait. Bő negyven évet repül vissza az időben az emlékek szárnyán, egészen legjobb barátnője esküvője napjáig, amikor beleszeretett egy Harris nevű jóképű fiatalemberbe, és egyben elvesztette egyik legjobb barátját, Buddyt. Hiába a nyugtatók és egyéb narkotikumok, Koltai (és az operatőr Pados Gyula) nem a Tideland modorában viszi filmre az eseményeket, hanem már-már korhű, meleg színekkel, hogy az összes nagyszerű színésznő (Claire Danes, Vanessa Redgrave, Meryl Streep, Glenn Close, Toni Colette és a többiek) minden arcrezdülése tökéletesen tükröződjön a vászonról. 
 
És van is minek tükrödződnie, mert ez a dráma több generáció számára szolgál tanulságokkal, pontosabban az érzelmek és az élet folytonosságára hívja fel a figyelmet: vállaljuk tetteinket, még ha hibának is tűnnek, mert az érzelmek őszinte dolgok, és nélkülük nem lehetnénk emberek. Jó estét! 
 
csmozi
2007.09.19
|
Evening
amerikai romantikus filmdráma, 112 perc, 2007
Betegágyán egy anya fiatalkoráról mesél lányainak. Ünnepelt színésznők és mély érzelmek kedvenc operatőrünk második rendezésében.
Rendező:

Koltai Lajos

Színész:

Claire Danes
(Ann Grant)

Vanessa Redgrave
(Ann Lord)

Meryl Streep
(Lila Ross)

Glenn Close
(Mrs. Wittenborn)

Toni Collette
(Nina Mars)

Natasha Richardson
(Constance Haverford)

Mamie Gummer
(Lila Wittenborn)

Patrick Wilson
(Harris Arden)

Hugh Dancy
(Buddy Wittenborn)

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. szeptember 27.

3D vetítések


Linkek


Kapcsolódó cikkek

(13 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
P
18
18:10
Ne lőj!
belga film, 2018
18:10
Olasz szerelem
német romantikus film, 2008
18:15
Fogtündér kisegér
argentín-spanyol mesefilm, 2006
18:20
Apróláb
amerikai animációs film, 2018
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.