Színes fátyol

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (53)
Úgy tűnik, a szerelem és a kolera tényleg kéz a kézben járnak, hiszen Marquez után egy másik irodalmi klasszikus, W. Somerset Maugham regényének megfilmesítése is ezt sugallja. Ki tudja, miket hordozhatnak azok a kolerabacik!
Ami azt illeti, Walter Fane (Edward Norton) nagyjából tudja, miket is hordozhatnak, hiszen bakteriológus, ami azt is megmagyarázza, hogy miért olyan félénk a nőkkel. Mert nehéz lehet úgy csajozni, amikor a Te mivel foglakozol? kérdésre csak azt lehet mondani, hogy Ó, én halálos betegségek hordozóit kutatom. Na de elkalandoztunk, lényeg, hogy a mi Walterünk valamikor az 1920-as évek elején kinevezést kap Shanghajba, ami már akkor is Kínában volt, és magával viszi ifjú feleségét, a nála jobb családból való Kittyt (Naomi Watts). A lány nem szereti a férfit, unalmasnak és furának tartja, csak korának társadalmi elvárásai miatt ment hozzá, így hamar meg is csalja egy sima modorú diplomatával. Ám a férj rájön a viszonyra, és arra kényszeríti feleségét, hogy vele tartson, amikor egy vidéki tartományban kolerajárvány tör ki, ami nem szép dolog, de a felületes és elkényeztetett Kitty lassan felnő a feladathoz és férjéhez. 
 
A fenti leíráshoz hasonlóan nyögvenyelős kezdés után a történet - elsősorban a két, közel zseniális főszereplőnek köszönhetően - lendületet kap, és a már emlegetett járványnak, illetve a kor viharos történelmi eseményeinek köszönhetően fordulat is akad bőven. De valahogy a film mégsem lesz több egy újabb szakszerű irodalmi adaptációnál és egy színes történelmi képeslapnál. 
 
Vízer
2007.10.04
|
The Painted Veil
amerikai-kínai romantikus filmdráma, 125 perc, 2006
Az angol orvos férj rajtakapja elkényeztetett feleségét a sanghaji konzullal, ezért bosszúból egy kolerával sújtott faluban vállal állást, ahová magával viszi nejét is. Romantika a fertőzés árnyékában.
Rendező:

John Curran

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2007. október 11.
(4 kép)


Film premierek

A vágyak szigete

amerikai horror, 110 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020

Közel a horizonthoz

német romantikus filmdráma, 109 perc, 2019

A boldogságvirág

angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Filmek a TV-ben
18:10
Inferno
amerikai akciófilm, 1999
18:35
November
észt fantáziafilm, 2017 (feliratos)
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Leharcolt oroszlánok
amerikai vígjáték, 2003
18:45
A testőr
amerikai akciófilm, 2006
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.