Sicko

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (38)
Beteg a világ, de nincs biztosítása. Lesz-e, aki meggyógyítsa? Michael Moore a tőle megszokott vehemenciával veti rá magát az életveszélyes amerikai egészségbiztosítási rendszerre.
A kiegyensúlyozott tájékoztatás és az objektivitás hívei most sem lesznek hiánytalanul boldogok Moore filmjének láttán, a magyar egészségügyi reformot ellenzők viszont éppen jókor kapják a muníciót, mert aki megnézi ezt a filmet, meg lesz győződve arról, hogy az egészségügyi biztosítótársaságok a sátán földi helytartói. 
 
Moore filmjében nagy lelkesedéssel összegyűjtve mindent megtalálunk, amivel az új rendszerrel kapcsolatban minket is riogatnak: gonosz biztosítók, melyeket csak a profit érdekel; utcára tett, pizsamában bolyongó, félig öntudatlan páciensek; rákbetegek, akik a kezelések miatt elvesztik minden ingó és ingatlan vagyonukat; és milliók, akik mindenféle biztosítás nélkül csak abban bízhatnak, hogy nem esik egy tégla a fejükre a sarkon. 
 
Moore valóban ijesztő és kétségbeejtő képet fest az amerikai rendszerről, melyben közel 50 millió ember él biztosítás nélkül, és ahol kb. az egyetlen általános és ingyenes betegellátással rendelkező hely a Guantánamói-öböl. A rémségek ellentételezésére Moore Európába utazik, és csudaszépeket mesél az angol és a francia biztosítási rendszerről, ahol minden a tejjel-mézzel folyó Kánaánra emlékeztet, pedig valószínűleg ott sem minden fenékig tejfel. 
 
Moore filmjeit kritikátlanul elfogadni hiba lenne, mint ahogy figyelmen kívül hagyni is. E film megtekintése a magyar egészségügyi reformot kitalálóknak, támogatóknak és ellenzőknek egyaránt kötelező! 
 
Odor Emília
2007.10.17
|
Sicko
amerikai dokumentumfilm, 113 perc, 2007
Michael Moore, Amerika kíméletlen kritikusa ezúttal a kegyetlen és végletesen profitorientált amerikai egészségbiztosítási rendszerre irányítja kameráját. Tragikus történetei és már-már képtelen fekete humora senkit sem hagyhatnak hidegen.
Rendező:

Michael Moore

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2007. október 25.
(4 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:05
Így ne legyél elnök
amerikai életrajzi film, 2018
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:15
Pata tanya: Baromi buli
amerikai-német animációs film, 2006
18:30
G-Force - Rágcsávók
amerikai családi kalandfilm, 2009
18:40
Az Amazonas kincse
amerikai akcióvígjáték, 2003
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.