Nemzetbiztonság Bt.

olvasói
8/10 (11)
A fehér és fekete bőrű lakosság együttélése az Egyesült Államokban az igazságtalanság újabb és újabb verzióit szüli. A fekete bőrű Martin Lawrence (Állj vagy jövök!, Gagyi mami) új vígjátékában a visszájára fordított faji megkülönböztetést állítja pellengérre: egy fehér emberre újabban könnyű rákenni, hogy bántott egy szegény feketét, és a rendszer kíméletlenül lekaszálja a farkasnak beállított bárányt.


A Lawrence által alakított ultrarasszista néger kópé, Earl egy sor szerencsétlen körülmény folytán ugyanis abba a helyzetbe kerül, hogy egyetlen szavával (cseppnyi hamis tanúzással) tönkretehet egy balszerencsés fehér zsarut, Hanket. És meg is teszi. Earl és Hank tehát nem egy hajóban eveznek, ez könnyen belátható, e vígjáték írói mégis azt a sorsot szánták nekik, hogy később vállvetve szálljanak harcba a jó ügyért.

Hanket börtönbe zárják, elhagyja a barátnője, és a rendőrség természetesen örökre kizárja a testületből, így amikor néhány hónap után szabadul, örülhet, ha biztonsági őrként kap munkát. Earl egész életében rendőr akart lenni, de valahogy sehogy se jött össze neki. A két esküdt ellenség véletlenül épp ugyanannál a cégnél köt ki, azonban mielőtt egymásnak eshetnének, akad vérmesebb közös ellenség, akinek legyőzésére egyesíteniük kell erejüket: egy betörőbanda vérengző vezére, akit ráadásul korrupt zsaruk fedeznek. A krimiszál totálisan közhelyes, a film vígjáték mivolta tartogat inkább élveznivalót, ami leginkább a főszereplőknek, a rutinos Lawrence-nek és a bunkót mindig igen tehetségesen játszó Steve Zahn (Nő a baj, Kéjutazás) bolondozásának köszönhető. A társadalmi képmutatást kritikáját egy-két jól irányzott poén élesíti, ám egy idő után laza havermoziban lyukadunk ki, ami igazságérzetünket kielégítetlenül hagyja ugyan, de vidám lövöldözős-autózúzós örömökben azért bőven részesít.
nelson
2003.02.13
|
National Security
amerikai akcióvígjáték, 90 perc, 2003
Fekete kópé, fehér zsaru vállt vállnak vetve a betörők és a korrupció ellen.
Rendező:

Dennis Dugan

Színész:

Martin Lawrence
(Earl Montgomery)

Steve Zahn
(Hank Rafferty)

Colm Feore
(Frank McDuff)

Eric Roberts
(Nash)

Bill Duke
(Washington)

Timothy Busfield
(Charlie Reed)

Matt McCoy
(Robert Barton)

Brett Cullen
(Heston)

Stephen Tobolowsky
(Billy Narthax)

Műsoron a TV-ben

Sony Movie Channel
 2019.10.27., vasárnap, 17:25

Linkek

(8 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.