Lányok

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (30)
A magyar operettkincs úgy tartja, hogy a lányok angyalok - de ha holdjáró cipőt húznak, menten kinő a szarvuk. Faur Anna bemutatkozó nagyjátékfilmje szerencsére nem az ibizás tinivonal legfrissebb hajtása, hiszen hősei nemhogy a régiót, de Budapest közigazgatási határát sem igen hagyják el. Pedig nagyon szeretnék.
A Lányok cselekményét a tíz évvel ezelőtt történt hírhedt taxisgyilkosság ihlette, ebből kifolyólag nem egy vidám darab, ne keressünk hát benne Tibor nevű fiúkat és terhességi teszttel kidurrantott óvszerlufikat. Elégedjünk meg a plázakultusz és a kereskedelmi tévék első éveinek külvárosi hangulatával: Dini (Fulvia Collangues) és Anita (Helene Francois) tizennégy éves unatkozó lányok, akik a gyorsbüfére való pénzt úgy szedik össze, hogy ezerötért elfurulyázzák a közelben drosztoló taxisok kedvenc nótáját. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha utána fogat mosnának, vagy mondjuk nem határoznák el, hogy üres életük elől Svájcba menekülnek, és ehhez kuncsaftjaik egyikétől szereznek kocsit.
 
A kólásüveggel halálra vert taxis esete sokkoló történet, de végignézi mindazt, hogy a lányok lelkileg hogyan jutottak el a gyilkosságig, talán még a tettnél is szörnyűbb. A forgatókönyvet is jegyző Faur kellő empátiával és pontossággal mutatja be a periférián élő lányok és taxisok életét, és úgy viszi hajszálnyi közelségbe a nézőt, hogy nem ítélkezik, de nem is ment fel senkit. Apró bravúr a fantasyk korában. 
csmozi
2007.10.31
|
magyar filmdráma, 85 perc, 2007
Unatkozó külvárosi kiscsajok taxisokkal szórakoznak, de a végén senki sem nevet. Igaz történet ihlette szociodráma, avagy holdjáróban nehéz okosat lépni.
Rendező:

Faur Anna

Forgalmazza: HungaroTop
Bemutató: 2007. november 8.
(11 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.