Mondd, testvér!

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (8)
Ó, azok a hatvanas évek, még a hetvenes éveknél is retróbbak voltak! Hatalmas barkók, elképesztő gatyók, flitterhegyek, és persze afroőrület - csodás háttér egy olyan ember életéhez, akiről a magyar nézők garantáltan nem hallottak még soha.
Petey Greene (Don Cheadle) valóban élt, fekete DJ volt, egy igazi lemezlovas, aki tényleg az utcáról, sőt a rács mögül került a mikrofon elé, hiszen fegyveres rablásért ült, amikor megismerkedett egy washingtoni rádió programigazgatójával, Dewey Hugheszal (Chiwetel Ejiofor), akitől aztán ki is erőszakolt egy állást. Petey aztán kéretlen véleményével, erősen sarkított humorával és a fekete polgárjogi mozgalommal való kacérkodásával nagy népszerűségre tett szert, amit aztán szépen el is puskázott, amikor végre esélyt kapott arra, hogy egy országos nézettségű műsor közelébe kerüljön.
 
Mindez elsősorban tanmeséként szolgál, hiszen a nagyszájú, de kisstílű Petey egy idő után a menedzserévé előlépett Dewey merész ambícióit próbálja megvalósítani, és mindez végül szembeállítja egymással a két főhőst, akik közül az egyik az asszimilálódás felé igyekszik, a másik viszont elszánt utcai harcos - már most megmondom, hogy a végére mindketten engednek egy picinkét. Minket persze garantáltan nem a talán még Amerikában sem túl ismert Petey Greene élete foghat meg a filmben, hanem korunk két legjobb afrikai-amerikai színésze, Don Cheadle és Chiwetel Ejiofor kivételes játéka, amelyet igencsak felturbóz az általuk viselt korabeli göncök kinézete - és a háttérben persze soul szól! 
 
Vízer
2007.11.14
|
Talk to Me
amerikai életrajzi film, 118 perc, 2007
Egy szókimondó fekete DJ tündöklése és bukása a késő hatvanas évek politikai és esztétikai forgatagában, remek alakításokkal és még jobb zenével.
Rendező:

Kasi Lemmons

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. november 15.
(13 kép)


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
20:30
Ed Wood
amerikai életrajzi film, 1994
20:50
Columbo: A gyönyörű gyilkos
amerikai krimi, 1973
21:00
21:00
Szerencsecsillag
amerikai romantikus filmdráma, 2012
21:00
A fegyvertelen katona
amerikai-ausztrál háborús akciófilm, 2016
Hétfő este Galla Miklós önálló színházi estje a TRIP Hajón! Tene, animáció és humor. #nemaradjle @tripbudapest @gallamiklos #gallamiklos #szinhazajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.