Medúzák

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (7)
Az izraeli filmesek az elmúlt években igazi sikersorozatot produkáltak, és végre mi is láthatjuk ennek a szériának az egyik legfrissebb darabját, az idei Cannes-I Filmfesztiválról a legjobb elsőfilmesnek járó Arany Kamerát elcsenő egzisztencialista összerakójátékot.
Hogy miért Medúzák? Egyrészt mert hőseink - azaz hősnőink - többnyire a tengerparton csellengenek, másrészt mert kénytelenek a velük történő eseményekkel és fordulatokkal együtt sodródni. A modern ember élete már csak ilyen: semmi izgalmas háború vagy pestisjárvány, csakis a sivár, munkás hétköznapok, amikor nem tudjuk, mit érünk, kire számíthatunk, merre tartunk. Ezeket a kérdéseket feszegeti a hazájában íróként már komoly sikereket szerzett Shira Geffen és Etgar Keret rendező-forgatókönyvíró páros, akik napjaink kommunikációképtelenségét női szemszögből mutatják be.
 
Mert a szótlan pincérlány, a törött lábú, féltékeny menyasszony, a furcsa esküvői képeket készítő fotóscsaj és a rossz természetű öregasszonyokat ápoló, honvágy gyötörte filippínó cseléd mind helyzetének, munkájának és emlékeinek foglya - vagy szélsőséges esetben egy lepusztult hotelszobáé, már-már kaffkai fordulatok rabjai. Mert szerencsére a Medúzák alkotói a szokásos egzisztencialista kérdésfelvetések és családi mizériák mellett és helyett képesek egészséges túlzásokba is esni és bizarr helyzeteket teremteni, amelyekben a tragédia és a komédia könnyen cserél helyet. A sokszereplős történet pedig eleve garancia arra, hogy a hasonló helycserék száma sűrű és gyakori legyen!
Vízer
2007.11.12
|
Meduzot
francia-izraeli filmdráma, 78 perc, 2007
Sokszereplős, nagyon vizes női történet az izraeli tengerpartról, amelyben a törött lábú menyasszony és társai mind azon veszik magukat észre, hogy a társadalmi konvenciók rabjai.
Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2007. november 15.
(6 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Filmek a TV-ben
18:05
Bosszúállók: Ultron kora
amerikai akciófilm, 2015
18:10
Borg/McEnroe
svéd dráma, 2017
18:10
Legyen mindig tavasz
német filmdráma, 2012
18:20
A kezdő
amerikai vígjáték, 2015
18:20
A pofonok földje
kínai akció kalandfilm, 2004
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.