Anyád lehetnék

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (74)
Kitano Takeshi (Takeshis') után a mondanivalóval is dúsított tinifilmek koronázatlan királynője, Amy Heckerling is elkészítette a maga totálisan lökött és rendkívül szórakoztató „8 és ½-jét”, azaz eddigi munkáit összegző, új utakat kereső alkotását.
Mivel azonban ezúttal egy olyan alkotóról van szó, aki remek populáris filmek (Változó világ, Spinédzserek, Lúzer) rendezője is, az Anyád lehetnék szabályos romkomként is tökéletesen működik. Rosie, a negyvenes, lányát egyedül nevelő anya egy népszerű tinisorozat író-producereként dolgozik (a figurában nem nehéz ráismerni magára Heckerlingre, a sorozatban pedig a Spinédzserek című filmje nyomán készült szériára). Az egyik szereplőválogatáson megtetszik neki egy színész, aki jóval fiatalabb nála... 
 
Ez azonban csak egyetlen kicsi szelete a filmnek, hiszen az Anyád lehetnék ugyanakkor fricska a korán érő és felnőtté váló kiskamaszoknak, az örök - akár plasztikai sebészek segítségével, akár azok nélkül elért - fiatalságra törekvő középkorúaknak és az örökké fogyózó, nullás méretű, alkoholista-bulímiás-anorexiás-drogos stb. sztárocskáknak is. Ami pedig a „szerzői filmes” vonal további önreflektív elemeit illeti: itt vannak a rendezőnő emblematikus színészei a Spinédzserekből (Paul Rudd az egyik főszereplő, megjelenik „Dionne”, de egy-egy villanás erejéig mások is feltűnnek). Mindez pedig a szórakoztatóipar, a (tévé)filmgyártás (ön)paródiájába van becsomagolva, ami szintén számos össze- és kikacsintásra, filmes idézetre és önidézetre ad lehetőséget. 
 
fürkész
2007.11.28
|
I Could Never Be Your Woman
amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2007
Egy korosodó producernő rendhagyó szerelmi élete a tengerentúlról. Michelle Pfeiffer feltámadása folytatódik.
Rendező:

Amy Heckerling

Színész:

Michelle Pfeiffer
(Rosie)

Paul Rudd
(Adam)

Rory Copus
(Dylan)

Fred Willard
(Marty)

Saoirse Ronan
(Izzie)

Stacey Dash
(Brianna)

Jon Lovitz
(Nathan)

Sarah Alexander
(Jeannie)

Tracey Ullman
(anyatermészet)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. december 6.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.