Bűbáj

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (420)
Woody Allen kétségtelenül filmtörténelmet írt, mikor az Annie Hall című alapvetésben a manhattani realitástól félig-meddig elszakadva, rajzfilmfiguraként hallgatta Hófehérke gonosz mostohájának értekezését organikus problémáiról.
Az említett klasszikus megszületése után csaknem két évtizeddel Kevin Lima rendező úgy döntött, megalkotja az ötlet antitézisét, és az animált álomvilág kedvesen bugyuta karakterét teszi ki a nagyvárosi valóság megpróbáltatásainak. 
 
A film első tíz perce a klasszikus Disney-mesék összes kliséjét felvonultatja, melyek láttán egy Cartoon Networkön szocializálódott kisiskolást glicerinmérgezés alapos gyanújával szállítanának kórházba. A bonyodalom akkor veszi kezdetét, mikor a hazai mulatós nóták közismert diabolikus figurája, az anyós (pontosabban az anyósjelölt) elkezdi rossz szemmel nézni pici fia, Edward és Giselle királykisasszony bimbózó kapcsolatát. A vén csoroszlya végül fondorlatos húzással próbálja porba dózerolni a románcot: egy mágikus szakadékba taszítja a hercegnőt, aki a zuhanást követően napjaink New Yorkjában találja magát. Mivel eddigi otthonában a taxi fogalma legalább annyira ismeretlen volt számára, mint az emberi taplóságé, számos meglepetés éri. 
 
Bár ezen sorok írója a legtöbb családi mozi hatására a Kennedy-gyilkosság kapcsán is hajlandó lenne beismerő vallomást tenni, ez a film úgy él majd emlékezetében, mint a műfajhoz kötődő előítéleteinek eloszlatója. A Bűbáj amellett, hogy szórakoztató, a legzordabb lelkületű mozilátogatóval is képes elfogadtatni a Mikulás, a húsvéti nyuszi, de legfőképp a tündérek létének megkérdőjelezhetetlen voltát. 
 
kirsch
2007.11.28
|
Enchanted
amerikai vígjáték, 107 perc, 2007
Felturbózott Disney-mese élő szereplőkkel és csepegős-vicces közhelyekkel előadva.
Rendező:

Kevin Lima

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2007. december 6.

Műsoron a TV-ben

Paramount Channel
 2019.08.24., szombat, 16:30

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(10 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.