Cyborg vagyok, amúgy minden oké

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (30)
A kultikus „bosszú”-trilógiával híressé vált Chan-wook Park költői-véres bosszúfilmjei (A bosszú ura, Oldboy, A bosszú asszonya) után valami egészen mással jelentkezik: egy bolondos romkommal.
Természetesen azonban nem egy szabályos szerelmi vígjátékkal van dolgunk, hanem egy határozottan őrült darabbal - annál is inkább, mivel a már címével gyanút keltő Cyborg vagyok, amúgy minden oké egy elmegyógyintézetben játszódik. 
 
Ide kerül be egy fiatal lány, Cha Young-goon - azon egyszerű oknál fogva, hogy kiborgnak képzeli magát: munkahelyén felvágja az ereit, hogy egy elektromos aljzathoz csatlakoztassa magát, evés helyett pedig elemeket nyalogat. Az intézetben szép sorjában megismerkedik a többi különös ápolttal: például egy betegesen hazudozó nővel, egy férfival, aki kizárólag hátrafelé közlekedik és egy állandóan álarcot viselő, kleptomániás fiúval. Cha Young-goon további sorsában ez utóbbi ismeretség bizonyul meghatározónak, hiszen a fiatalember és a lány között vonzalom alakul ki. 
 
A zenés és dalbetétei miatt némileg Caj Ming-liang Huncut felhőcskéjére emlékeztető mű lehet bizarr szerelmesfilm, a legtisztább önfeláldozás meséje, sőt arra nézve is lehet találni különféle magyarázatokat, miért is gondolhatja valaki modern világunkban azt magáról, hogy kiborg, de az se lenne meglepő, ha egyesek százszázalékos hülyeségnek tekintenék, mert ebbe a kategóriába is éppolyan könnyedén belefér... 
 
fürkész
2008.05.14
|
Saibogujiman kwenchana
dél-koreai vígjáték, 105 perc, 2006
Egy lány, aki harci cyborgnak képzeli magát, a gyogyóban köt ki. Ott megismer sok más furcsa szerzetet, de végül egy olyan fickóval kerül közeli barátságba, aki azt képzeli, el tudja lopni mások lelkét.
Rendező:

Chan-wook Park

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2008. május 22.

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(14 kép)


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Filmek a TV-ben
18:15
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
18:15
Fedezd fel Forrestert
amerikai film, 2000
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
18:55
Halálos iramban
amerikai akciófilm, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.