Hallam Foe

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (19)
A Hallam Foe a 2007-es Európa Filmhónap egyik legjobb alkotása volt, melyben David Mackenzie a Young Adam után ismét egy fiatalember portréját rajzolta meg (csak ezúttal rendkívül érzékenyen).
Miután összerúgja a port öngyilkosságot elkövetett anyja halála után újranősülő apjával és az új asszonnyal, Hallam, a 18 éves skót fiatal Edinburghbe megy, ahol Hitchcock-filmekbe illő dolgokat visz véghez (leskelődik mások után, megigézi egy halott hozzátartozójára hasonlító nő, elhunyt anyja ruháját hordja stb.) - anélkül persze, hogy a néző egy Hitchcock-filmben érezné magát, hiszen a Hallam Foe-tól mi sem áll távolabb. 
 
Mackenzie műve annak egyszerre tragikus, megdöbbentő és vicces folyamatát ábrázolja, ahogy furcsa szokásokkal bíró, de igen szimpatikus főhősünk felnőtté és sokkal bölcsebbé válik, megtanul szembenézni az elkerülhetetlen múlt- és jövőbeli fájdalmakkal, s rájön, hogyan kezelje az életben adódó súlyos problémákat. 
 
Hallam magaslati hobbijának köszönhetően (az épületek tetejéről figyeli az embereket) ráadásul rengeteg gyönyörű panorámát láthatunk a meglepően szép Edinburghről. Így amilyen nehéz volt kedvelni a rendező Young Adam című alkotásának szenvtelen, kegyetlen világát, olyan könnyű beilleszkedni a Hallam Foe átélhető, szerethető univerzumába (amit persze nagymértékben megkönnyít a címszerepet játszó, imádnivaló Jamie Bell). 
 
Mackenzie művéhez kísérőfilmként kapunk egy pár perces animációs munkát is (Hegyi Magdolna: Au!), amit ugyan nem nagyon tudunk hova tenni, de azért jó szórakozást kívánunk hozzá! 
fürkész
2008.03.13
|
Hallam Foe
angol romantikus filmdráma, 95 perc, 2007
A Young Adam rendezőjének új filmjében egy skót tinédzser elhagyja semmirekellő családját, hogy egy nagyvárosban próbáljon szerencsét.
Rendező:

David Mackenzie

Színész:

Jamie Bell
(Hallam Foe)

Sophia Myles
(Kate)

Ciarán Hinds
(Julius)

Claire Forlani
(Verity)

Jamie Sives
(Alasdair)

Maurice Roëves
(Raymond)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. március 20.
(13 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.