Kalifornia királya

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (16)
Ha nem lenne többszörösen is foglalt, Mike Cahill bemutatkozó nagyjátékfilmjének akár a Bolondok aranya címet is adhatták volna, hiszen benne egy, az idegszanatóriumból frissen szabadult, holdkóros, levitézlett zenész kezd kincsvadászatba.
A Michael Douglas által megformált Charlie azt veszi a fejébe, hogy a XVIII. századi spanyol felfedező, Juan Florismarte Garces atya elrejtett kincse valahol Kaliforniában, méghozzá éppen az ő környékükön van elásva. Az esztelen vadászatba a férfi koravén, elhanyagolt 16 éves lányát, a tanulás helyett a közeli Mekiben gályázó Mirandát is sikeresen belerángatja, így apa és lánya Amerika kevéssé vadregényes tájain, egy golfpályán és a helyi barkácsáruházban próbálják felkutatni az aranyat fémdetektor, kölcsönmarkológép és rengeteg kreativitás segítségével. Az őrült kalandok során pedig az egymástól elhidegült szülő és gyermek szépen lassan újra közel kerül egymáshoz. 
 
Mivel a szereplők köre rendkívül szűk, a néző minden figyelmével a Charlie és Miranda közti kapcsolatra koncentrálhat (persze csak a rengeteg helyzetkomikum és éles helyzet mellett). Michael Douglast sokféle szerepkörben láthattuk már, de ápolatlan, elvarázsolt hobóként még mindig tud újat mutatni. Akire pedig rajta kívül még érdemes figyelni, az a Mirandát játszó Evan Rachel Wood. A mindössze 20 éves hölgy - aki civilben Marilyn Manson barátnője, de ez senkit ne riasszon el! - egyenrangú partnere az öreg róka Douglasnek, s a remekül megírt forgatókönyv mellett kettejük összjátéka a film élvezetének kulcsa. 
fürkész
2007.12.07
|
King of California
amerikai vígjáték, 96 perc, 2007
Az idegszanatóriumból frissen szabadult Charlie és elhanyagolt, 16 éves lánya kincsvadászatba kezdenek Kalifornia kevéssé vadregényes tájain, miközben egymáshoz is közelebb kerülnek.
Rendező:

Mike Cahill

Színész:

Michael Douglas
(Charlie)

Evan Rachel Wood
(Miranda)

Allisyn Ashley Arm
(Miranda 9 évesen)

Willis Burks II
(Pepper)

Kathleen Wilhoite
(Kelly)

Max Grodénchik
(Leonid)

Ashley Greene
(McDonald's vásárló)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2007. december 13.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
19:15
Vén csontok
amerikai vígjáték, 2009
21:00
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
23:45
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
02:15
A Sólyom végveszélyben
amerikai-angol háborús, 2002
04:30
127 óra
amerikai-francia-angol dráma, 2010
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.