Esküvő után

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (70)
A tényt, hogy a dán filmgyártás már hosszú évek óta a világ legjobbjai között van, mi sem illusztrálja jobban, mint az, hogy az Esküvő után a 2007-es év Oscar-jelöltjei közt volt a Legjobb Idegennyelvű Film kategóriában.
Susanne Bier (Nyitott szívek, Testvérek) filmje valójában mindent egyesít, amitől a dán filmek olyan jók. Egy egyszerű családi történet és hétköznapi karakterek segítségével mesél valami általános érvényű igazságról, fanyar humorral és sebészi pontossággal, illetve meghökkentő fordulatokkal és szokatlan szókimondással. Hősünk, Jacob (Mads Mikkelsen) indiai utcagyerekeknek szentelte életét, ám az árvaházat bezárás fenyegeti, neki pedig Koppenhágába kell utaznia, mivel egy titokzatos jótevő komoly összeggel támogatná, ám a személyes találkozást szabta meg ehhez feltételként.
 
Az illető milliomos, bizonyos Jorgen (Rolf Lassgard), aki komoly alkoholproblémákkal küzd, a megbeszélés után meghívja lánya másnapi esküvőjére az idealista Jacobot, aki megdöbbenve fedezi fel, hogy az örömanya régi szerelme, a szép Helene (Sidse Babett Knudsen) - és ez csak az első meglepetés a hosszú sorban. Mads Mikkelsen - akit a legújabb James Bond-film könnyező gonoszaként is ismerhetünk - napjaink egyik legjobb európai színésze, és mint ilyen, érzelmek és érzések elképesztő skáláját képes pillanatok alatt lezongorázni nekünk, ami önmagában is lenyűgöző, Bier rendezése pedig páratlan érzékkel lavírozik apró titkok és nagy hazugságok közt - mert, mint tudjuk, valami mindig bűzlik Dániában.
Vízer
2007.12.27
|
Efter brylluppet
dán-svéd filmdráma, 120 perc, 2006
A dán idealista visszatér hazájába az indiai árvaházból, ahol dolgozik, és részt vesz egy adományozó lányának esküvőjén. A bibi csak annyi, hogy az örömanya nem más, mint régi szerelme...
Rendező:

Susanne Bier

Bemutató: 2008. január 3.
(4 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.