Én vagyok a fegyver

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (4)
Ismeretlen kincsnek ígérkezik mai Terence Hill- filmünk, számomra legalábbis teljesen az volt, aztán a dátumon elgondolkodva eszembe jutott, hogy az olasz krimi-vígjáték talán nem az ezredforduló tájékán élte fénykorát, és automatikusan rossz helyen kerestem fejemben, ezért utánanéztem, de a tartalom megismerése után sem lett ismerősebb.
A cselekmény vérbeli „Hilles” utánérzést kelt, rengeteg akcióval és mókával fűszerezett hülyeséget. Skims (Terence) komputerspecialista, aki egy elektronikus bűnügyek felderítésére létrehozott speciális osztag tagja, Washingtonból Miamiba érkezik Marvin felügyelőhöz, aki jó barátja, és kollegája. A két barát hamar belekeveredik egy lövöldözésbe, majd egy autós üldözés során végül eljutnak Skims titkos rejtekhelyéig. Skims ugyanis jelenleg a hírhedt fegyverkereskedő és robbanóanyag-szakértő, Abel Van Axel felkutatásán dolgozik, aki egy használaton kívül álló irodaház felrobbantásával prezentálta új terrorista fegyverét. Innen jön a mókás.
 
A leszámolás érdekében Skims és a teljesen botfülű Marvin, dzsessz-zenésznek álcázva behatolnak Van Axel birodalmába, hogy még a robbantás előtt megvizsgálják az új találmányt. Skims éppen a nyomára bukkan a robbanószernek, amikor Van Axel emberei elkapják őket, majd fel is robbannak. Skims eltűnik, és csak a temetésén jelentkezik újra, akkor is az interneten keresztül, ami váratlanul új nyomozásnak ad lendületet, vajon a technika ördöge, vagy a csalafinta sors, esetleg a még csalafintább Skims űzi-e ezt a hosszú mondatot? Elég Terenszes, azt hiszem.  
 
háopépé
2008.01.07
|
Potenza virtuale
olasz krimivígjáték, 90 perc, 1997


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.