Franklin, a teknős

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (14)
Régimódi és bájos francia rajzfilm Franklinről, a kedves kis teknősről, aki egy nap barátaival felkerekedik, hogy megkeresse betegeskedő nagymamája gyermekkorában elásott kincsét a Teknős-tónál.
Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy az amerikai animációs filmekkel nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtt nézőket is kényeztetik, hiszen a Mézengúz és társai a kicsik mellett az érettebb korosztályt is megszólítják (elsősorban ügyesen kódolt korhatáros poénok és filmes utalások formájában). Ezzel szemben ez a francia mese nemcsak abban különbözik az említett tengerentúli munkáktól, hogy nem komputeranimációs, hanem hagyományos, kézzel rajzolt kétdimenziós rajzfilm, hanem abban is, hogy csak és kizárólag gyermekek, azon belül is a 8-10 éven aluliak számára ajánlott. 
 
A Franklin, a teknős egy népszerű gyermekkönyv- és tévésorozaton alapul (több mint egy tucat kötete hazánkban is elérhető), melynek darabjai egy-egy tanulságos történetet mesélnek el barátságról, felelősségvállalásról, megbocsátásról stb. Az Oscar-díjra jelölt rendező, Dominique Monfery nagyfilmje konkrétan a Franklin és a Teknős-tó kincse című Paulette Bourgeois-könyv adaptációja, ami egyetlen nagy kalandot ábrázol (ami azért szintén nem minden tanulság nélkül való). Ennek során a kicsik megtudhatják, hogy az éppen nyári szünidejét élvező Franklin teknős, családtagjai és barátai (egy hód és egy medve) hogyan kerítik elő a beteg teknős nagyi gyermekkori kincsekkel teli dobozkáját, ami a veszélyekkel teli, rengeteg erdőn túl, a Teknős-tónál lapul... 
 
fürkész
2008.01.04
|
Franklin et le trésor du lac
francia-kanadai rajzfilm, 80 perc, 2006
Franklin és barátai egy eldugott kincset keresnek az erdő mélyén, mellyel meggyógyíthatják a betegeskedő nagyit. Kisállatok kicsiknek.
Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2008. január 10.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
21:00
Hideg nyomon
amerikai dráma, 2007
23:25
Fargo
angol thriller, 1996
01:30
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
03:45
A sas
amerikai akciófilm, 2011
06:10
Annie Hall
amerikai vígjáték, 1977
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.