Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (28)
A legendás vadnyugati bandita szerepe logikusan vonzott akkora sztárt, mint Brad Pitt, mégis itt nemcsak az akciójelenetek, de a színészi jutalomjáték is takarékra van fogva.
Minden erkölcsi prédikációnál hatásosabban rettent el az útonálló életformától az, ahogy ez a csaknem háromórás film a hírhedt James-banda lassú széthullását ábrázolja utolsó nagy vonatrablásuk után. Pénz meg kaland ide vagy oda, ezeknek a fickóknak baromira nincs jó dolguk, nem csinálnak semmi mást, egész nap csak reszketnek - és a lebukástól sem annyira, mint egymástól. Joggal, mert szép csöndben hullanak is egymás kezétől, és a sorozatra a véres koronát a címben megelőlegezett esemény teszi fel. 
 
Végtelen, fagyos pusztaságok és rideg, üres szobabelsők szolgálnak kulisszaként egy különös lélektani példázathoz. A 19 éves Robert Ford gyerekkora óta bálványozza a filléres kiadványokban hőssé magasztosított Jesse Jamest, és ennek annyira megszállottjává válik, hogy ha másképp nem megy, gyilkosaként igyekszik részévé válni a bandita mítoszának. 
 
A nálunk DVD-n bemutatott Chopperrel debütált, új-zélandi Andrew Dominik második filmje a jelentőségteljes tekintetekből és elpusmogott szavakból is értő nézőknek ajánlható, a hatlövetű ritkán kerül elő, igaz, akkor annál nagyobbat szól. Ugyan a középpontban a Brad Pitt által megformált Jesse James alakja áll, az igazi főszereplő, nemcsak a Ron Hansen regényéből vett cselekmény szerint, de a színészi teljesítményt tekintve is Casey Affleck a gyáva gyilkos szerepében - ő tényleg felejthetetlen ebben a nagy türelmet követelő filmben. 
 
nelson
20 February 2008
|
Hungarian title: Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford
American western, 160 perc, 2007
Rendező:::

Andrew Dominik

Színész:::

Brad Pitt
(Jesse James)

Casey Affleck
(Robert Ford)

Sam Rockwell
(Charley Ford)

Mary-Louise Parker
(Zee James)

Brooklynn Proulx
(Mary James)

Jeremy Renner
(Wood Hite)

Sam Shepard
(Frank James)

Garret Dillahunt
(Ed Miller)

Paul Schneider
(Dick Liddil)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 28 February 2008
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.