Mindenképpen talán

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (156)
Ahogy az talán a címéből is kitűnik, a Ryan Reynolds (A rettegés háza, Csak barátok) és Abigail Braslin (A család kicsi kincse) főszereplésével készült Mindenképpen talán nem egy mindennapi romantikus komédia.
Minden gyerek tudni akarja, hogyan találkoztak és estek szerelembe a szülei. A válófélben lévő Will Hayes - mikor kislánya, Maya felteszi neki a nagy kérdést - az erről szóló mesét azzal bonyolítja, hogy élete mindhárom nőjéről mesél, s a móka kedvéért még a neveket is megváltoztatja a sztoriban. Így afféle szerelmi „whodunit”-krimi alakul ki: a bonyolódó szálakat bogozva a kislánynak magának kell kitalálnia, hogy a történetben szereplő Emily, April vagy Summer lesz későbbi anyukája. 
 
A Mindenképpen talán tehát nem egy, hanem egyszerre három kapcsolat fejlődését követi, ezenkívül egyszerre játszódik a múltban (a kilencvenes évek New Yorkjában, ahol Will egyébként Bill Clinton választásikampány-stábjának egyik tagja) és a jelenben (hiszen az érzelmi szálak még mindig nincsenek teljesen elvarrva). Az igazi csavar azonban az az egészben, hogy a kislány közbeszólásával állandóan félbeszakítja az elbeszélést és reflektál rá (ami csak néha idegesítő). 
 
A filmet jegyző Adam Brooks rendezett már korábban is, mégis inkább forgatókönyvíróként szerzett nevet magának (olyan örökzöld romantikus darabokkal, mint a Francia csók vagy az Átkozott boszorkák). Új munkájáról - anélkül, hogy lelőnénk a poénját - annyit árulhatunk még el, hogy a végén az is megkapja a magáét, aki szereti a happy endet és az is, aki nem... 
fürkész
2008.02.20
|
Definitely, Maybe
angol romantikus vígjáték, 95 perc, 2008
Válófélben lévő apuka izgalmas esti mesét mond az iskolai szexuális felvilágosításon frissen átesett kislányának: szerelmi krimi, avagy „apa három egykori szerelme közül vajon melyik lesz az anyukám?”
Rendező:

Adam Brooks

Színész:

Ryan Reynolds
(Will Hayes)

Abigail Breslin
(Maya Hayes)

Isla Fisher
(April)

Rachel Weisz
(Summer Hartley)

Elizabeth Banks
(Emily)

Daniel Eric Gold
(Charlie)

Adam Ferrara
(Gareth)

Derek Luke
(Russell T. McCormack)

Liane Balaban
(Kelly)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. február 28.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.