Van barátod?

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (4)
Mióta Mozart összebarátkozott Salierivel, Charlie Babbit pedig autista bátyjával, az Esőemberrel, a filmtörténet nem ismer lehetetlent. Különösen örülnek ennek a franciák, akik előszeretettel alkotnak furcsa párokat: most például egy műkereskedőt hoznak össze egy taxissal.
Francois (Daniel Auteuil) sikeres, barátságos, elismert, mégis alapvetően magányos műkincsdealer, aki közeli munkatársai nyomására egy napon rádöbben, hogy tulajdonképpen nincsen igazi, úgynevezett legjobb barátja. Szegény ördög egyre csak járja a puccos éttermeket, látogatja az aukciókat, de képtelen felszabadulni, annyira böki a csőrét, hogy nem ismeri a barátság lényegét. Szerencsére éppen időben botlik bele a kissé autista (nesze neked, Dustin!) Brunóba, a furcsa taxisba, aki több adatot tud, mint Egri János és Vágó István együttvéve. Francois-t eleinte kiveri a hideg a figurától, de amikor látja, hogy Bruno (Dany Boon) lépten-nyomon barátságokat köt, felkéri őt tanácsadónak. És lőn meglepetés: miként Higgins professzor beleszeretett Eliza Doolittle-be, vagy Zelig a pszichiáterébe, a terápiás kapcsolatnak induló kötelékből hamar barátság lesz, melynek ki kell állnia egy nagy próbát. 
 
Patrice Leconte rendező (Rizsporos intrikák, Intim vallomások) ezúttal nem ás az emberi lélek legmélyére, sőt kifejezetten könnyeden és plasztikusan kezeli a történetet, mely legfeljebb azoknak mond majd újat, akiknek tényleg nem volt még barátjuk. 
 
csmozi
2008.03.26
|
Mon meilleur ami
francia vígjáték, 104 perc, 2006
Egy műkereskedő fogadást köt: tíz napja van arra, hogy találjon magának egy legjobb barátot. Talál is egyet egy barátságos taxisofőr személyében, de a család nem nézi jó szemmel az új barátot.
Rendező:

Patrice Leconte

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2008. március 27.
(10 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Filmek a TV-ben
23:35
Benjamin Button különös élete
amerikai filmdráma, 2008
23:35
Horrorra akadva 2.
amerikai horrorvígjáték, 2001
23:45
Legbelső félelem
amerikai thriller, 1996
23:50
Beszélj hozzá
spanyol filmdráma, 2002
23:50
300 - A birodalom hajnala
amerikai háborús film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.