Elah völgyében

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (24)
Amerika már évek óta hadban áll, és úgy tűnik, nem csak az ún. nemzetközi terrorizmussal kell felvennie a harcot, hanem saját meggyötört lelkiismeretével is meg kell küzdenie.
Bár nekünk az iraki háború többnyire csak a híradóban vagy az újságokban jelenik meg frusztráló külpolitikai hírként, Amerikában egyre több család válik közvetlenül is érintetté a véres konfliktusban. A nem kifejezetten vígjátéki stílust erőltető Paul Haggis (az Ütközések forgatókönyvírója) a nagyvárosi paranoia után a családi veszteség és a helyőrségi élet témakörét járja körül, ám ezúttal nem sokszereplős tabló segítségével, hanem szinte kamaradráma formájában. Hősünk ugyanis egy nyugalmazott őrmester (Tommy Lee Jones), aki Irakból hazatért, ám azóta a laktanyából nyomtalanul eltűnt fia ügyében kezd nyomozni, és bár a film Új-Mexikó gyönyörű tájain játszódik, és fontos szerepet kap egy munkájába belefáradt rendőrnő (Charlize Theron) is, ez mégiscsak az apa mozija.
 
A szélfútta arcú Tommy Lee Jones megint parádés munkát végzett, hiszen egyszerre formálja meg hitelesen a minden részletre kínosan ügyelő szigorú katonát, és a kétségek mardosta szülőt - hozzá képest, ahogy az már lenni szokott, itt is mindenki csak mellékszereplő. Mivel elsősorban lélektani drámáról van szó, ne várjunk ötpercenként akciót - bár izgalom azért akad bőven -, és bár a rendező néha a túlságosan is szánkba erőlteti a tanulságot, érdemes a film üzenetére is figyelni. Ha pedig valakinek talány e cím, hát Elah völgyében küzdött meg a kis Dávid a nagy Góliáttal. 
 
 
 
Vízer
2008.04.03
|
In the Valley of Elah
amerikai krimi, 121 perc, 2007
Az Oscar-díjas Ütközések rendezőjének új drámája, melyben egy nyugalmazott őrmester nyomoz titokzatos körülmények között elhunyt katona fia után. Finoman szólva háborúellenes.
Rendező:

Paul Haggis

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2008. április 10.
(9 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.