Lucky Luke - Irány a Vadnyugat!

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (27)
Lucky Luke igazi túlélő, hiszen már eredeti rajzolója és történetírója is évek óta halott, a rajzfilmpiacot pedig rég elfoglalták a digitális óriáscégek, de ő rendületlenül lovagol bele a napnyugtába.
Bizony, Lucky Luke még mindig gyorsabban húzza elő fegyverét, mint a saját árnyéka, és még mindig a lépcsőzetes magasságú Dalton fivéreket alázza le rendre, akik továbbra is olyan hülyék, hogy már sajnáljuk őket. Hiszen van valami szánalomra méltó abban, ahogy a négy pancser midig próbálkozik, és minden egyes alkalommal megszívja, hiszen ellenfelük hibátlan, tökéletes, fedhetetlen és makulátlan - ami egy idő után picit unalmas tud lenni.
 
A sokadik - ezúttal ismét animációs - Lucky Luke-filmben is így van ez, azzal a különbséggel, hogy (anti)hőseink még egy rakás bevándorlót is kapnak a nyakukba. A szó szerint színes társaságnak ugyanis egy karvalytőkés - aki elég sajátságosan emlékeztet a 30-as évek antiszemita röplapjainak karikatúráira - jutányos áron jelentős földterületet adott el Kaliforniába, de ha 80 napon belül nem jegyzik be a tulajdonjogukat a helyszínen, akkor úszik a pénz és a föld is. Elindul hát a szekérkaraván a napfényes narancsvidék felé, és mivel Lucky Luke a bevezetőjük, csak a fejlődésben legelmaradottabb óvodások kételkedhetnek abban, hogy elérik céljukat - noha a gaz tőkés mindent megtesz, hogy ez ne így legyen, és ugye ott vannak a Daltonok is. Mindez furcsa anakronizmusként hat a tartalmilag és technikailag is ezerszer modernebb mesék mellett, de kell néha egy kis múltidézés... 
 
 
Vízer
2008.04.23
|
Tous a l'Ouest: Une aventure de Lucky Luke
francia rajzfilm, 85 perc, 2007
New York, 1855: a négy Dalton bírósági tárgyalás helyett kirabolja a város bankjait, csakhogy Lucky Luke a nyomukban van! Rajzolt kaland nyomikkal és hősökkel.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
18:05
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül
amerikai sci-fi vígjáték, 2019
18:10
A gyűrű átka
amerikai-olasz-német-angol filmdráma, 1. rész, 2004
18:15
Franklin, a teknős
francia-kanadai animációs film, 2006
18:15
Egyiptom istenei
amerikai akciófilm, 2016
18:20
A szív bajnokai
amerikai életrajzi film, 2009
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.