Lucky Luke - Irány a Vadnyugat!

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (27)
Lucky Luke igazi túlélő, hiszen már eredeti rajzolója és történetírója is évek óta halott, a rajzfilmpiacot pedig rég elfoglalták a digitális óriáscégek, de ő rendületlenül lovagol bele a napnyugtába.
Bizony, Lucky Luke még mindig gyorsabban húzza elő fegyverét, mint a saját árnyéka, és még mindig a lépcsőzetes magasságú Dalton fivéreket alázza le rendre, akik továbbra is olyan hülyék, hogy már sajnáljuk őket. Hiszen van valami szánalomra méltó abban, ahogy a négy pancser midig próbálkozik, és minden egyes alkalommal megszívja, hiszen ellenfelük hibátlan, tökéletes, fedhetetlen és makulátlan - ami egy idő után picit unalmas tud lenni.
 
A sokadik - ezúttal ismét animációs - Lucky Luke-filmben is így van ez, azzal a különbséggel, hogy (anti)hőseink még egy rakás bevándorlót is kapnak a nyakukba. A szó szerint színes társaságnak ugyanis egy karvalytőkés - aki elég sajátságosan emlékeztet a 30-as évek antiszemita röplapjainak karikatúráira - jutányos áron jelentős földterületet adott el Kaliforniába, de ha 80 napon belül nem jegyzik be a tulajdonjogukat a helyszínen, akkor úszik a pénz és a föld is. Elindul hát a szekérkaraván a napfényes narancsvidék felé, és mivel Lucky Luke a bevezetőjük, csak a fejlődésben legelmaradottabb óvodások kételkedhetnek abban, hogy elérik céljukat - noha a gaz tőkés mindent megtesz, hogy ez ne így legyen, és ugye ott vannak a Daltonok is. Mindez furcsa anakronizmusként hat a tartalmilag és technikailag is ezerszer modernebb mesék mellett, de kell néha egy kis múltidézés... 
 
 
Vízer
2008.04.23
|
Tous a l'Ouest: Une aventure de Lucky Luke
francia rajzfilm, 85 perc, 2007
New York, 1855: a négy Dalton bírósági tárgyalás helyett kirabolja a város bankjait, csakhogy Lucky Luke a nyomukban van! Rajzolt kaland nyomikkal és hősökkel.
(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
21:55
Taxisofőr
amerikai filmdráma, 1976
22:00
Atomcirkusz
német-francia-angol vígjáték, 2004
22:00
Machete gyilkol
amerikai-orosz akcióvígjáték, 2013
22:00
A fagy előtt
dán történelmi film, 2018
22:15
Az esküvő félreszervező
német vígjáték, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.