Hetedik érzék

olvasói
8/10 (2)
Az, hogy a család gyermeke szellemekkel társalog még hagyján. Ám amikor a családfő is idegeneket lát a kanapén, már sejthetjük: nem mindennapi üggyel van dolgunk. Ezoterikus thriller igen hétköznapi megoldással.
Tom egyszerű munkavállaló, aki aránylag békésen és nyugodtan él feleségével és piciny gyermekével. Otthon a legnagyobb gond a munka utáni sörözés a haverokkal, no meg a hepciás sógornő, aki kellemetlen megjegyzéseivel állandóan húzza a családfőt. Ám mintha mégsem lenne minden rendjén. A kisfiú kiságyában éjszakánként furcsa, ismeretlen lényekkel, mondhatni szellemekkel társalog. A szülőknek nem tűnik fel a dolog mindaddig, amíg a sógornő hipnózisba nem ejti Tomot. Ettől kezdve apa és fia más-más módon, de egészen furcsa, megmagyarázhatatlannak tűnő dolgokat lát és tapasztal. Ám amíg a kisfiú természetesen kezeli a természetfelettit, addig apja nem tudja mire vélni mindazt, ami vele történik. Miért keseredik el legjobb barátja látomásaiban, és miért lesz öngyilkos a barát kamaszfia a valóságban? Ki az a fiatal lány, akit Tom többször lát saját lakása különböző pontjain szomorú arckifejezéssel? Mi az összefüggés a fenti kísértetlány és a babapesztra között, aki a kisfiú kifejezett kérésére kerül a családhoz, hogy később elrabolja a gyermeket? Hova vezetnek Tom hipnotikus látomásai, hogyan bírja a család férfi tagjainak fura viselkedését a csontjózan feleség? A kérdésekre van válasz persze, az összes látomás egyazon cselekedetre vezethető vissza, amely bizony nem éppen természetfeletti, ám annál hétköznapibb és közönségesebb tett. A Hetedik érzék az ezotériával kacérkodó, rendkívül izgalmas alkotás, ami nem meglepetés, figyelembe véve, hogy David Koepp rendező forgatókönyvíróként korábban olyan megamozik létrejöttében vett részt, mint a Jurassic Park, a Mission: Impossible vagy korábban a Carlito útja című krimi. A főszereplő, Kevin Bacon (Apollo 13, Sleepers - Pokoli lecke) pedig egészen hitelesen adja az egyszerű, igazságszerető férfit, akit meglegyint a természetfeletti.
kalambó
2001.01.01
|
Stir of Echoes
amerikai thriller, 99 perc, 1999
Az, hogy a család gyermeke szellemekkel társalog még hagyján. Ám amikor a családfő is idegeneket lát a kanapén, már sejthetjük: nem mindennapi üggyel van dolgunk. Ezoterikus thriller igen hétköznapi megoldással.
Rendező:

David Koepp

(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
21:00
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
23:45
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
02:15
A Sólyom végveszélyben
amerikai-angol háborús, 2002
04:30
127 óra
amerikai-francia-angol dráma, 2010
06:00
Kamu vámpír
amerikai családi film, 2015
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.