A szex és Lucía

olvasói
10/10 (2)
Lucia pincérnőként dolgozik egy madridi lokálban. Amikor szerelme haláláról értesül, maga mögött hagyja a nagyvárost, és a fiú kedvenc, földközi-tengeri szigetére utazik. Talán felejteni akar, de végül egyre mélyebbre ás a múltba. Ennek során álomszerűen előbukkanó flashbackeken keresztül nemcsak kapcsolatuk fordulópontjainak képsorai peregnek le szemeink előtt, hanem a töredékek végül kerek egésszé, almodóvarian csiszolt, több szálból összefonódó tragédiává állnak össze.


Lucía egy kávéházban csípte fel Lorenzót, az írót, akinek a regénye - legalábbis a befűző szövegben így mondja - nagyon nagy hatással volt rá. A kezdeti, heves vonzalmat túlfűtött, szexuális egymásra találás követi. Mindketten a testi szerelem megszállottjai, a szex náluk az önkifejezés elsődleges eszköze. A nagy lángon égetett élet azonban idővel kifogyni látszik, és a lelki kínok gyötörte Lorenzo alól kicsúszik a talaj. Az emlékek előtörése közben a céltalanul barangoló Lucía új emberekkel is megismerkedik, Carlosszal, a búvárral és Elenával, aki egy kis vendégfogadót tart fenn. Ők is valami személyes tragédia elől menekültek a szigetre. Kezdetben egyikük sem sejti, hogy ugyanannak a történetnek a szereplői.


Julio Medem előző szerelmesfilmje, Az Északi-sarkkör szerelmesei tragédiával kezdődött, itt a tragédia a kiindulópont. Medem íróként mesterien illeszti össze morzsákra zúzott történetének darabkáit, eközben azonban a feszes szerkesztésről megfeledkezik, így kissé terjengős lesz az elbeszélés. Digitális kamerájával vakítóan kifehérített képeket rögzít a szigeti jelenetekben, ezzel is hozzájárul, hogy a film álomszerű meditációvá váljék a szerelemről és az élet élésének felelősségéről.
nelson
2002.10.31
|
Lucía y el sexo
francia-spanyol romantikus filmdráma, 128 perc, 2001
Lucía elveszített szerelmére emlékezik egy mediterrán szigeten. Szenvedély és tragédia spanyol módra.
Rendező:

Julio Medem

Színész:

Paz Vega
(Lucía)

Tristan Ulloa
(Lorenzo)

Najwa Nimri
(Elena)

Daniel Freire
(Carlos / Antonio)

Javier Cámara
(Pepe)

Elena Anaya
(Belén)

Juan Fernández
(Jefe)

(12 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.