Gyilkosság online

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (31)
Hát ez a fránya internet! Nénik csúnya dolgokat művelnek rajta bácsikkal meg más nénikkel, és úgy általában nagyon csúnyát mutatnak, a népek meg nézik, és minél randább a dolog, annál inkább nézik. Ez volna itt az ötlet.
A gyerekét egyedül nevelő, icipicit viharvert Jennifer Marsh ügynöknő (Diane Lane) az FBI internetes osztályán dolgozik - nem keverendő össze a főleg pizzázással és kólázással foglalkozó teljhatalmú IT-részleggel -, és többnyire csalókat leplez le. Vagyis nincs berendezkedve a címbéli on-line gyilkosságra, ahogy kollégái sem; a váratlanul felbukkanó oldal lenyomozhatatlan, a pincében megkötözött áldozatok halálát pedig a látogatottság szabja meg: sok klikk, gyors kínhalál, és egyre többen kíváncsiak a groteszk website-ra.
 
Hősnőnk és akut csajhiányban szenvedő beosztottja (Colin „Tom kisfia” Hanks) hamar rájönnek, hogy a tettes helyi érdekeltségű, és arra is, hogy mint minden jóravaló sorozatgyilkos, heveny közölhetnékje van, és a film kétharmadára az is kiderül, hogy mit akar, és kicsoda a szadista zseni. A poén korai lelövése és a gyilkos megmutatása némileg csökkenti az izgalmakat, de Gregory Hoblit (Legbelső félelem, Frequency) rendes szakemberként végiggyalogoltatja hőseit a kékes, borongós időben a megoldásig vezető nehéz úton, és az utolsó percig van mit izgulni - bár senki nem fogja szétkarmolni széke karfáját. Az van ugyanis, hogy ezek a rafinált halálesetek kezdenek baromi unalmasak lenni kábé a nyolcadik Fűrész-film és más csúnyaságok után, tessék mást kitalálni! 
 
 
Vízer
2008.05.22
|
Untraceable
amerikai thriller, 100 perc, 2008
Egy csinos FBI-ügynöknő internetes sorozatgyilkos ügyében nyomoz, de hamar maga is célponttá válik. Szélessávú borzongás.
Rendező:

Gregory Hoblit

Színész:

Diane Lane
(Jennifer Marsh)

Billie Burke
(Eric Box nyomozó)

Colin Hanks
(Griffin Dowd)

Joseph Cross
(Owen Reilly)

Mary Beth Hurt
(Stella Marsh)

Christopher Cousins
(David Williams)

Jesse Tyler Ferguson
(Arthur James Elmer)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. május 29.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.