Oviapu

olvasói
7/10 (32)
Ha szó van női egyenjogúságról, legyen szó férfi egyenjogúságról is! Vagyis le az előítéletekkel! Ha például a környéken újonnan nyílt óvodába készülünk beíratni csemeténket, legyünk szívesek nem frászt kapni, amikor kiderül, hogy két férfi fog egész nap kedves gyermekünkről gondoskodni!


Charlie Hinton (Eddie Murphy), egy hatalmas élelmiszer gyártó cég reklámszakembere váratlanul elveszti az állását, és amikor még váratlanabb módon úgy tűnik, belátható időn belül nem képes újabb munkahelyet találni, a legeslegváratlanabb döntést hozza: összefog egy hasonlóan keserű sorsra jutott cimborájával, és magánóvodát nyit saját családi házukban. A két botcsinálta óvóbácsi eleinte katasztrofálisan alulmarad a kis csapatnyi, eleven lurkóval szemben, napról napra azonban rájönnek a módjára, hogyan kössék le az apró fiúk és lányok figyelmét, és különösen egy harmadik tag, az örök gyerek Marvin (Steve Zahn) csatlakozásával páratlan mulatságok helyszíne lesz a Hinton-ház. Egy vállalkozásnak azonban a konkurenciával is számolnia kell, és az meg is jelenik a környékbeli iskola-előképző szigorú igazgatónőjének (Anjelica Huston) személyében. A jóhírű Chapman Akadémián a gyerkőcök megfeszített tanulással töltik napjaikat, ehhez képest az Apuovi a fergeteges közös játékokkal valóságos forradalmat jelent. Az igazgatónő ezt nem nézheti tétlenül, és vezető szerepének visszaállítása érdekében az aljas eszközöktől sem riad vissza.

Egy menő családi filmben manapság már kötelező elemek a szülőknek szóló poénok. Az Oviapu esetében valahogy fordított a helyzet: az ideális közönséget maguk a kisgyermekes szülők alkotják, ők az életből pontosan ismerik a filmbeli helyzeteket. De van benne elég csetlés-botlás, pofára esés ahhoz, hogy a gyerekeknek is legyen min nevetniük.
nelson
2003.08.04
|
Daddy Day Care
amerikai vígjáték, 92 perc, 2003
Munka nélküli marketingmenedzserek óvodát alapítanak. Természetesen kiderül, hogy a gyermekfelügyelet korántsem egyszerű munka. Kétbalkezes óvó bácsik küzdelme a trükkös törpékkel.
Rendező:

Steve Carr

Színész:

Eddie Murphy
(Charlie Hinton)

Jeff Garlin
(Phil)

Steve Zahn
(Marvin)

Regina King
(Kim Hinton)

Lisa Edelstein
(Crispin mamája)

Lacey Chabert
(Jenny)

Anjelica Huston
(Mrs. Gwyneth Harridan)

Siobhan Fallon
(Peggy)

Max Burkholder
(Max)

(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.