Édeshármas

est.hu:
6/10
|
olvasói:
7/10 (5)
A szex olyan, mint a pizza: akármilyen rossz is, lenyomom!” - talán ez a mondat tükrözi leginkább a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb és legmerészebb vígjátékának szellemiségét, és itt nem az igénytelenségre, hanem a humorra és a vállalkozó szellemre gondolunk.
Bár a cím nyilván elég nagy poént lő le, három fiatalról, egy lányról és két srácról szól a történet. A lány neve Alex, ami akár fiúnév is lehetne, és ezért a kollégiumban véletlenül fiú szobatársakat kap. Egyikük a nagyszájú, sokszor tapló Stuart, a másik a visszahúzódó, értelmiségi Eddie. Stuart nagyon-nagyon szívesen kavarna a lánnyal, aki viszont Eddie intelligenciájára gerjed, a srác viszont ahelyett, hogy élne a folyton (fel)kínálkozó alkalommal, inkább Stuartot méregeti ábrándos szemekkel. Ebből lassan komoly bonyodalmak fakadnak, és bár mindhárman ünnepélyes ígéretet tesznek, hogy csak barátok maradnak, de a szeretet és a szexuális vonzás hatalma, mint tudjuk, határtalan.
 
Bár Andrew Fleming rendező számára az inspirációt a francia újhullám egyik legszebb filmje, a Jules és Jim jelentette, itt vérbeli és vérbő romantikus vígjátékról van szó. A filmet persze a hármasból a Twin Peaks révén éppen ekkor befutott Lara Flynn Boyle viszi a hátán, és hol roppant dögös, hol nagyon bájos, míg a két srác, vagyis a legidétlenebb Baldwin testvér, Stephen és a Holt költők társaságából megismert Josh Charles inkább kontrázik neki. A film pontosan Kurt Cobain halálának napján került az amerikai mozikba, ami sokban hozzájárult ahhoz, hogy egyfajta kultuszstátuszra tegyen szert, az időközben megtért és azóta ultrakonzervatív nézeteket valló Stephen Baldwin viszont nyilvánosan megtagadta a filmet és azóta is kényszeredetten hangsúlyozza, hogy sosem volt biszexuális, és igazából sosem vágyott édeshármasra... 
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.11.07
|
Threesome
amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 1994
Rendező:::

Andrew Fleming

Műsoron a TV-ben

Cinemax
 2017.09.28., csütörtök, 14:50

Linkek


Kapcsolódó cikkekFilmek a TV-ben
18:15
Monster Trucks - verdaszörnyek
amerikai-kanadai akcióvígjáték, 2016
18:15
Lesülve
görög-német romantikus vígjáték, 2016 (feliratos)
18:20
18:40
Harry és fia
amerikai filmdráma, 1984
18:50
Három szökevény
amerikai vígjáték, 1989
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
16:49
Noksu
I. évad, 19. rész
16:50
Nyuszipoly
2016, 1. rész: Majom bajok
16:55
Julio, a nyúl
olasz-francia animációs filmsorozat, I. évad, 52/10. rész: Hol van Tommy?
16:55
Dot
I. évad, 11. rész
17:00
Mia és én
II. évad, 17. rész: Árulás
Játék
New York, Párizs, Tokió és London után Budapesten is megrendezésre kerül a Felabration, a legendás nigériai zenész és emberjogi aktivista, Fela Kuti munkássága előtt tisztelgő emlékest.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.