St. Trinian’s - Nem apácazárda

est.hu:
4/10
|
olvasói
8/10 (59)
A brit humor olyan, mint az amerikai intelligencia vagy az osztrák családszeretet: csakis szélsőséges formáiban nyilvánul meg, például a Benny Hill és Monthy Python társulat alkotta tengely két legszélső pontján.
A St. Trinian’s mentségére legyen mondva, hogy a romlott, de vidám brit diáklányok történetét írója, Ronald Searle annak idején egy japán hadifogolytáborban álmodta meg, nyilván pszichoerotikusan kiszolgáltatott közegben. Ebből az ötletből született egy sikeres rajzfilmsorozat, amely egyben a szigetország tudatalattiját is példásan világította meg, majd több filmes feldolgozás, amelyek közül a legutolsó leginkább azzal tűnik ki a sorból, hogy eljutott hozzánk, és hogy itt Rupert Everett kedvére ripacskodhat egy kettős szerepben - és ő az alkotás egyik producere is.
 
Ő alakítja a címbéli leányiskola igazgatónőjét, illetve gonosz fivérét, az iskola pedig leginkább pocsék oktatási színvonaláról, kezelhetetlen növendékeiről és az ott puncsolt méregerős alkoholról híres. Nem is csoda, hogy a konzervatív oktatási miniszter bezáratná az intézményt, a már emlegetett fivér pedig az ingatlant nyúlná le, csakhogy a rivális lánybandák összefognak, és egy fifikás műkincsrablás, illetve egy megumbuldált tanulmányi verseny segítségével megmentik iskolájukat. Teszik mindezt inkább Benny Hill, mint a Monthy Python csoport felé kacsingatva, de az alkotók mentségére mondva a brit fapofa és fanyarság, illetve az elsütött poénok sűrűsége azért többnyire élvezhetővé teszi a filmet. Többnyire, de nem mindig.
Vízer
2008.06.02
|
St. Trinian`s
angol vígjáték, 97 perc, 2007
A kaotikus leányiskola elvadult, de életrevaló tanulói összefognak, hogy megmentsék a patinás intézetet, ám ehhez egy tanulmányi versenyen és egy rabláson kell túljutniuk.
Színész:

Rupert Everett
(Camilla Fritton)

Colin Firth
(Geoffrey Thwaites)

Gemma Arterton
(Kelly)

Mischa Barton
(JJ French)

Talulah Riley
(Annabelle Fritton)

Jodie Whittaker
(Beverly)

Juno Temple
(Celia)

Antonia Bernath
(Chloe)

Forgalmazza: Best Hollywood
Bemutató: 2008. július 10.
(14 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.