Esküvő monszun idején

olvasói
(0)
A Kelet az Kelet és a Macska-jaj óta tudjuk, hogy a szülők által lezsírozott érdekházasságnál nincsen rosszabb dolog kerek e globalizált világon. Tudja ezt Mira Nair indiai rendezőnő is, aki velencei Arany Oroszlánnal díjazott filmjében az esküvő körüli bonyodalmak hálás témáját feldolgozva mutatja be egy modern új-delhi család kedves-nedves négy napját.


Aditi Verma (Vasundhara Das - Lagaan) meseszép és talpraesett lány, televíziós producer szeretőt tart, most azonban egy Houstonba származott fiatal indiaihoz kell feleségül mennie. Az egész Verma család Új-Delhibe utazik, ahol Aditi szülei már mindenről gondoskodtak: a leendő férj bemutatásra készen áll, az esküvői előkészületekért pedig egy Dubey nevű kedves futóbolond felel. A film cselekménye az indiai alkotásoktól megszokott pergő ritmusban bontakozik ki, jut hely bőven zenének, táncnak és családi perpatvarnak, a poén-kijátszási arány pedig példaszerűen magas. A rendezőnő Robert Altman furfangos stílusában igyekszik bemutatni az ezer szálon izgő-mozgó családot, sőt, egy jól időzített drámai fordulattal némi Születésnap-utánérzést is lop az esküvőbe. Nair az indiai filmes hagyományokat színesen ötvözi a Dogma és Hollywood vívmányaival, miközben arra is jut ideje, hogy valós új-delhi helyszíneket és embertömegeket villantson fel. Aki ismeri a Már másé a szívem I-II. című szuperprodukció kétes valóságábrázolását, az különösen örül majd az Esküvő monszun idején igyekvő realizmusának, de a hagyományos indiai vígjáték kedvelői sem mennek haza üres kézzel. Nair megmutatja, hogy a nedves menyasszony a boldog menyasszony, és hogy egy kiadós monszun idején az esküvői sminken túl a kasztok választóvonalai is elmosódhatnak.
csmozi
2003.08.18
|
Monsoon Wedding
amerikai-francia-indiai-olasz filmdráma, 114 perc, 2001
Nagy esküvő készül Delhiben, csak éppen a fiatalok nem túlzottan lelkesek, minthogy szinte nem is ismerik egymást. Dogma-fíling Delhiben, a Születésnap indiai kiadásban.
Rendező:

Mira Nair

Színész:

Naseeruddin Shah
(Lalit Verma)

Lillete Dubey
(Pimmi Verma)

Shefali Shetty
(Ria Verma)

Vijay Raaz
(Parabatlal Kanhaiyalal 'P.K.' Dubey)

Vasundhara Das
(Aditi Verma)

(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
19:15
Ultraviola
amerikai sci-fi akciófilm, 2006
19:20
SpongyaBob Kockanadrág
amerikai családi film, 2004
19:30
A kokainkölyök
amerikai bűnügyi film, 2018
20:00
Rosszfiú a szomszédban
amerikai thriller, 2019
20:00
Ki ölte meg Lady Winsley-t?
francia-török-belga krimivígjáték, 2018
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.