39 lépcsőfok

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
Az 1935-ös filmet a maga idejében a kor legjobb thrillereként tartották számon. (Jellemző, hogy később más rendező is leforgatta a történetet, ám messze nem aratott vele olyan sikert, mint a félelemkeltés mestere.)
A történet alapötlete annyi, hogy valakit ártatlanul gyilkossággal vádolnak, s neki menekülve kell bizonyítania, hogy nem az, akinek vélik.

Hitchcocknak volt egy megrögzött szokása: belefényképeztette magát a filmjeibe. Eleinte hol itt, hol ott jelent meg, aztán rájött, hogy ez így nem jó, mert a közönség akkor az ő feltűnését lesi, s nem figyel eléggé a történetre. Így aztán később mindig a filmjei elején jelent meg. A 39 lépcsőfokban például a hatodik perc táján leejt az utcán egy papírlapot, miközben a főszereplők éppen buszra szállnak. Tessenek csak figyelni erre!


2006.02.08
|
The Thirty-Nine Steps
angol thriller, 87 perc, 1935
Szabványsztoriként indul: turista Londonban táncosnővel ismerkedik. Ám az alkalmi flörtből nagyszabású kémes, üldözéses történet kerekedik, gyilkossággal és kissé banális tanulsággal.


Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.