Trópusi vihar

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (11)
Bár az utóbbi évek filmtermése kapcsán nem beszélhetünk a vietnami dzsungelharcos akcióeposz műfajának virágzásáról, a Trópusi vihar mégis olyan szatíra, mely pontosan ábrázolja a kortárs hollywoodi mozgóképgyártás legnagyobb betegségeit.
Az elsősorban színészként ismert Ben Stiller negyedik rendezése a Zoolander, a trendkívüli által kijelölt, totális humorra épülő úton halad tovább, így az alkotó egyre távolabb kerül a valós lét szövevényes dolgait bogozgató első filmje, a Nyakunkon az élet hangulatától. Jóval közelebb kerül azonban az álomgyárként emlegetett hollywoodi rémálomgyár tényleges működésének bemutatásához - figyelembe véve, hogy Stiller rendezői eszközei legalább olyan túlzók, mint a filmben látható robbanások. 
 
A hitelesség kedvéért színészeit az ismeretlen dzsungel mélyére küldő, tehetségtelen brit rendező lehetne akár a legfurább karakter is ebben a történetben, a móka kedvéért azonban lepipálja őt a drámai sikerekre éhező akciósztár, a tudathasadásos metód-színész, a bélzörejekkel bűvészkedő komikus vagy akár a háborús képzelete tömlöcében szenvedő álveterán - hogy a kövér és szőrös producerként vonagló Tom Cruise alakítását meg se említsük. 
 
A Trópusi vihar az eredeti alapötlet és a felszabadult alakítások ellenére többé-kevésbé az olcsó szórakoztatás mocsarában ragad, és sajnos nem ér sem az igazi háborús filmek (Apokalipszis most), sem pedig az igazán jó háborús szatírák (MASH) nyomába. 
 
Kiadás: Magyar, angol és cseh DD 5.1-es hang, valamint a 14 nyelvű felirat mellett vicces és erőltetett kisfilmek szerepelnek a lemezen, illetve egy audiokommentár, melyben Downey Jr. képtelen levetkezni karakterét. 

Tropic Thunder, 2008, 102 perc, InterCom (16)
 
csmozi
2009.01.26
|
Tropic Thunder
amerikai vígjáték, 105 perc, 2008
Az amerikai háborús filmek és a hollywoodi stúdiórendszer átfogó kritikája napjaink legjobb komikusaival. Rambo egy mikiegér.
Rendező:

Ben Stiller

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2008. szeptember 4.


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
19:45
Álomhotel - Kína
német romantikus kalandfilm: Kína, 2008
20:00
Colette
angol életrajzi film, 2018
20:00
Eredendő bűn
amerikai romantikus thriller, 2001
20:00
Arany kijárat
amerikai filmdráma, 2017
20:00
Szörnyek az űrlények ellen
amerikai animációs film, 2009
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.