Egy tiszta nő

olvasói
(0)
Thomas Hardy regénye nyomán készült a film egy tiszta nőről, aki a körülmények és a tisztátalan emberek áldozatául esik.


Tess D`Urbervilles egy szegény család sarja, azonban a családfő megtudja, hogy a família igazából a nemesi D`Urbervilles-ek leszármazottja. Lányát ezért elküldi a nemesi családhoz, hogy kérje ki jussát, ott azonban ugyanúgy bánnak vele, mint a többi szolgával.

Alec, az elkényeztetett úrifiú megerőszakolja a naiv, tehetetlen lányt, akinek gyermeke születik a viszonyból, akit Sorrow-nak (szenvedés) nevez el. Az összezavarodott, meggyötört Tess hazautazik családjához, de ott sem találja helyét, ezért elhatározza, hogy világgá megy, és megpróbál egy olyan helyet keresni, ahol végre jól érezheti magát. Egy farmon aztán meg is találja a boldogságot, beleszeret egy Angel nevű férfiba, aki azonban nem bocsátja meg Tessnek Alec-kal való kapcsolatát. Útjaik elválnak, majd ismét találkoznak, ekkorra viszont Tess olyan őrültséget követ el, mely (szinte) minden esetben megbocsáthatatlan. Angel megpróbál segíteni a bajba jutott lányon, de már későn...

A gyönyörű történetet Roman Polanski vitte vászonra, Tesst Nasstasja Kinski alakítja. Így már biztosak lehetünk abban, hogy a több mint kétórás film megéri a megnézésére fordított időt.

bj
2005.10.25
|
Tess
angol-francia történelmi dráma, 190 perc, 1979
Thomas Hardy regényének míves adaptációja a viktoriánus kor Angliájáról és egy tévelygő szépségről...
Rendező:

Roman PolanskiFilmek a TV-ben
18:20
Csendes holtág
amerikai filmdráma, 2009
18:20
Csak egy nő
német életrajzi film, 2019
18:25
Szex és New York 2.
amerikai romantikus vígjáték, 2010
18:45
Már megint bérgyilkos a szomszédom
amerikai vígjáték, 2004
18:50
Mirai - Lány a jövőből
japán animációs film, 2018
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
15:45
Wissper
angol animációs filmsorozat, Rövid ki(st)ruccanás, 2015
15:45
Mása meséi
orosz rajzfilm-sorozat, 1. rész
15:50
Wissper
angol animációs filmsorozat, A bálnadal, 2015
15:50
Villámmacskák akcióban
15:55
Sárkányvarázs
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.