A Fiók

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (4)
1991: Jack Starks amerikai tengerészgyalogos veterán az Öböl-háborúban elszenvedett fejlövésből épphogy felépül, amikor egy fatális véletlen folytán a zártosztályra kerül rendőrgyilkosság vádjával.

A történéseket ettől kezdve képtelen befolyásolni, hiszen amnéziával küzd, valamint kirendelt orvosa, dr. Becker kísérleti módszerekkel próbál Jack helyzetén javítani. Egy kényszerzubbonynak tűnő szerkezetet húz Jackre, majd az alagsori hullakamra egyik holttesttárolójába – a Fiókba – zárja az egykori katonát. Úgy tűnik, hogy az eljárás javuláshoz vezet, de a kezelés szinte elemeire szaggatja a férfi lényegét. 
 
A módszer egy jövőbeli hallucinációs utazásra küldi Jacket, ahol kétkedve kell szembesülnie egy olyan jövővel, amelyben ő már nem játszik szerepet. Jackie, a kislány, akivel a gyilkosság előtt utoljára találkozott, és aki azóta természetesen már felnőtt, közli vele, hogy Jack Starks 1993-ban, 4 nappal a kezelés megkezdése után meghal, a holttestét egy autóút mellett találták meg. Így már csak egyetlen kérdés van, amely számít: képes-e Jackie, akivel a jövőben (felnőttként) újra találkozott, megmenteni őt a haláltól? 
 
John Maybury (Ördögi szerelem) túlzott drámaiságot sem nélkülöző pszichothrillerében a múlt–jelen–jövő idősíkjai közti összefüggést boncolgatja az Oscar-díjas Adrien Brody (A zongorista, A falu) és az első igazán komoly szerepével remekül megbirkózó Keira Knightley (Büszkeség és balítélet, A Karib-tenger kalózai) főszereplésével. A Fiók persze nem nézőbarát darab, sokkoló képei, nehezen követhető szerkezete és gyors ütemváltásai könnyen kibillentik a nézőt, de kárpótoljon mindezért minket a pazar színészi játék és az alkotók merészsége, hiszen olyasmibe vágták a fejszéjüket, amibe mások aligha mernének. 
 
Forrás: Est.Tv Magazin 

2008.09.26
|
(11 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.