A Tiltott Királyság

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (39)
Ha egy film egyik szereplője Jackie Chan, akkor a művészien kivitelezett ütések-rúgások mellett arra is számíthatunk, hogy az opus nagy részét végigröhöghetjük.
A Tiltott Királyság című vuhsziába oltott kungfufilmben ráadásul valami elképesztő raszta frizurát visel, ami már önmagában is vicces. S még mindig tudjuk hová fokozni a hangulatot, hiszen itt Chan mellé ráadásul egy másik harcművészlegendát is megkapunk: Jet Lit – a két távol-keleti sztár első alkalommal játszik közös filmben.
 
Rob Minkoff, az Oroszlánkirály rendezője új filmjének cselekményét egy Karate kölyök-szerű ifjúsági filmmel keresztezett fantasyra fűzi fel (egy kungfumegszállott amerikai tinédzser varázslatos módon az ókori Kínában találja magát, ahol részeges kungfumesterre lel, miközben vissza kell juttatnia egy mágikus harci botot gazdájának, a Majomkirálynak), melyben gátlástalanul hány egymásra mindenfélét. 
 
A Tiltott Királyságban ugyanis nem egyszerűen keleti és nyugati kultúra ad találkát egymásnak, de békésen megfér egymás mellett a fent felsoroltakon kívül a Részeges karatemester, a Nyugati utazás, avagy a Majomkirály története című kínai eposz, illetve a Bruce Lee- és Shaw Brothers-filmek, melyekből az alkotók egyformán merítettek – és mindez még működik is. A Tiltott Királyság szórakoztató ökörködés, olyannyira, hogy a Chan–Li kettős parádéját még a főszereplő csapnivaló játéka sem tudja elrontani. Minkoff munkája könnyen az év egyik meglepetésfilmje lehet, hiszen nem minden gagyi, ami annak látszik... 
fürkész
2008.09.26
|
The Forbidden Kingdom
amerikai akciófilm, 113 perc, 2008
Egy kung-fu rajongó amerikai csávó egy mágikus bot segítségével az ókori Kínában terem, és ott összetalálkozik az ázsiai filmipar két legnagyobb sztárjával. Akció és bohóckodás egy jegy áráért.
Rendező:

Rob Minkoff

Színész:

Jackie Chan
(Lu Yan)

Jet Li
(Majomkirály)

Michael Angarano
(Jason Tripitikas)

Collin Chou
(Jade harcos)

Forgalmazza: Palace Pictures
Bemutató: 2008. szeptember 25.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:20
A defektes macska
német film, 2018
18:25
Mission: Impossible II
amerikai akciófilm, 2000
18:50
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:50
Total Recall - Az emlékmás
amerikai sci-fi akciófilm, 1990
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.