Egy híján túsz

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Denis Leary a legjobb arcok egyike! A jellegzetesen ír arcú, örökösen mogorva, de remek humorral megáldott komikus-író-színész-zenész és amatőr tűzoltó - és mint ilyen, a Ments meg! című sorozat kreátora - jó barátja, Ted Demme (Betépve, Életfogytig) olyan nagyágyúkat játszik le a képernyőről, mint Kevin Spacey vagy Judy Davis.
Igaz, a jó szerepek mindig a rosszfiúknak jutnak, és Leary alakítja Gust, azt a peches betörőt, aki éppen menekülőfélben van a rossz pillanatban megszólaló riasztó elől, ám a nagy, szép és gazdag házban kénytelen túszul ejteni egy „békés" párt, Caroline-t és Lloydot - ráadásul pont karácsony estéjén! A házaspár pedig nem könnyű eset, és minden frusztrációjuk, idegbajuk a kelletlen döntőbíróvá avanzsált betörőre zúdul. Nem elég, hogy egyre jobban kiborítja a behatolót a két civakodó ember, lassan megérkezik a díszes család.
 
Bár kint vadásznak rá a rendőrök, a családi pokolban sem jobb a helyzete: a bíró szerepében neki kell lerendeznie a nézeteltéréseket, amihez csak minimális segítség az, hogy a túszok gúzsba vannak kötve és nála van a stukker, hiszen gonosz nagymamákkal és rettenetesen részeg télapókkal kell felvennie a küzdelmet. És lassan kiderül az is - számos piszkos kis családi titok mellett -, hogy a békés polgári otthonban pont a körözött bűnöző a legnormálisabb ember. És bár az Egy híján túsz nem számít klasszikus darabnak - talán pont Kevin Spacey miatt, aki számos, nagyobb figyelmet kivívó darabban tűnt fel a kilencvenes évek közepén, mint például a Hetedik vagy a Közönséges bűnözők, mégis, ma nézve is teljesen aktuális darab, ünnepek után pedig kifejezetten hasznos megnézni. Hiszen ki dicsekedhet közülünk teljesen normális családdal?

Forrás: Est.Tv Magazin


2009.01.23
|
The Ref
amerikai vígjáték, 93 perc, 1994
Rendező:

Ted Demme

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.