Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője

olvasói
(0)
Lara Croft, a számítógépes játékból szalajtott szupernő visszatért, de ez nem is annyira első mozifilmje sikerének köszönhető, sokkal inkább a természetéből következik. Ő már csak ilyen. Csaknem egy tucatnyi digitális játékkalandot járt már meg, egy film hogy volna neki elég. Főleg ha egy olyan, nem csak testi adottságokban passzoló, de színészileg is figyelemre méltó hús-vér nőszemély alakítja a szerepét, mint Anjelina Jolie.
A játékszabályok ugyanazok: a cél egy olyan régiségnek, Pandora szelencéjének megszerzése, amely korlátlan világuralmat biztosít birtokosának. A főgonosz kegyetlen bérenceivel természetesen rosszra akarja felhasználni az így elnyerhető hatalmat, Croft kisasszony ellenben mindent elkövet, hogy megakadályozza e tervében és régészi megszállottságát legyőzve a baljós holmit megőrizze ott, ahol van - bár igyekezetében legalább annyira hátráltatja, mint segíti egy jóképű, ám megbízhatatlan fiatalember. 
 
Egy jó játékban azonban nem a cél, hanem maga a játék a lényeg. A Tomb Raider esetében a rejtelmes helyszínek felderítése, a száguldozás mindenféle dögös járműveken és az összecsapások a válogatott gonosztevőkkel. Szóval van itt búvárkodás Szantorini mellett, kutatva Nagy Sándor elsüllyedt templomát, motorozás a Kínai nagy Falon, ejtőernyőzés egy hongkongi felhőkarcoló tetejéről, afrikai szafari (benne nem fakultatív találkozás emberevő kőszörnyekkel) és sok-sok bunyó a legkülönbözőbb helyszíneken barlangtól laboratóriumig. 
 
Jan De Bont rendező (Féktelenül, Az átok) filmje egyértelműen jobb, mint első rész, noha az talán különlegesebb helyszínekkel dicsekedhetett. Ezúttal játékosabb a hangvétel, a régészeti feladványok ugyanakkor vannak annyira valószerűek, mint Indiana Jones kalandjaiban, és a romantikus szál feltétlenül hihetőbb.
nelson
2003.09.01
|
Lara Croft: Tomb Raider: The Cradle of Life
amerikai akciófilm, 117 perc, 2003
A formás régészlány visszatér: búvárkodik görög romok között, motorozik a kínai nagy falon, és megtalálja Pandora szelencéjét Afrikában. Jobb, mint az első rész!
Rendező:

Jan De Bont

Színész:

Angelina Jolie
(Lara Croft)

Gerard Butler
(Terry Sheridan)

Ciarán Hinds
(Jonathan Reiss)

Noah Taylor
(Bryce)

Chris Barrie
(Hillary)

Simon Yam
(Chen Lo)

Djimon Hounsou
(Kosa)

Til Schweiger
(Sean)

Jonny Coyne
(Gus Petraki)Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.