A szerelem határai

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (15)
A szerelmi háromszögek örökzöld témái a romantikus filmeknek és melodrámáknak. Jelen film érdekességét az adja, hogy a bonyolult szexuális-érzelmi viszony főszereplője Dylan Thomas, neves walesi költő.
A XX. századi angol költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának az élete is kiemelkedő volt: kiemelkedően viharos. A II. világháború idején ugyanis már nős férfiként újra találkozott kamaszkori szerelmével, a sanzonénekes Verával. Az érzelmek a két ember között újra fellángolnak, és érdekes módon a régi-új asszonnyal a feleség, a szabadelvű Caitlin is összebarátkozik. Az édes hármast azonban tovább bonyolítja a szerető férje, William. 
 
John Maybury rendezett már trükkös filmet (A fiók), ez most másképpen az, érzelmileg, nem pedig intellektuálisan - inkább a rendező egy másik művét, a szintén egy művész életrajzán alapuló Ördögi szerelem címűt idézi (melyben Francis Bacon festő és férfi szeretője szintén nem túl harmonikus kapcsolatát követhettük). 
 
A szerelem határai Dylan Thomas elemi erejű, látomásos líráját ugyan nem tudja visszaadni, de a költő zaklatott (szerelmi) életét igen. Több külföldi szaklap a művet az idei év Vágy és vezeklésének kiáltotta ki - ha a hasonlat sántít is egy kissé, egy biztos: a megrázó szerelmi történetek kedvelői imádni fogják Maybury filmjét, melyben végre Sienna Millernek is alkalma nyílt bebizonyítani, hogy nemcsak sztár, hanem színésznő is; mellette pedig olyan fiatal, szép és tehetséges emberek játékában gyönyörködhetünk, mint Keira Knightley és Cillian Murphy. 
firkász
2008.10.22
|
The Edge of Love
angol életrajzi film, 110 perc, 2008
A költő Dylan Thomas viharos életének bemutatása két meghatározó szerelmén keresztül. Főszerepben az új brit film legvonzóbb sztárjai!
Rendező:

John Maybury

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. november 6.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.