Szikraváros

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (15)
Gazdasági válság ide, globális felmelegedés és terrorizmus oda, a mozikban már jó pár éve a felhőtlen gyermeki fantázia uralkodik, Harry Pottertől Narmián át az Arany iránytűt követve a Gyűrűk uráig - még szerencse, hogy a legtöbb néző sem nőtt fel teljesen.
 Lehetne számos más alkotás hatását kimutogatni a Szikravároson, és elkerülhetetlen, hogy néhány jelenetnél ne szisszenjünk fel, hogy hű, ez olyan, mitn az Elveszett gyermekek városa, ez meg itt tisztára az Alien megyedik része, és ez jó agytorna, de felesleges szigorúság. Gil Kenan (Rém-rom) első élő szereplős filmje nem tartozik az instant klasszikusok közé, de látszik, hogy készítői sok fantáziával, lelkesedéssel és kreativitással álltak neki. Minimális például a számítógépes grafika használata, és a föld alatti város díszletei szinte mind igaziak - merthogy úgy 200 évvel járunk a jövőben egy katasztrófa után, amely elpusztította a felszínt, ám előrelátó tudósok megépítették a Szikravárost, amelyet egy óriái generátor működtet, ám a gépezet lassan, de biztosan kezdi felmondani a szolgálatot.
 
A nagy töketlenkedés közepette, amely élén a korrupt polgármester áll, két fiatal lát neki, hogy megtalálja a kiutat a felszín felé, ám nincs könnyű dolguk, és a hatalmas, éhes vakond, amely a vájatokban ólálkodik, csak egy a sok akadály közül. Bár a Szikraváros eleve hendikeppel indul a szerény felhajtás és a népszerű irodalmi előzmény okán, és maga a történet komoly aránytalanságokkal küzd, azért nem elveszett próbálkozás, részben a már említett lelkesedés, és részben a tehetséges fiatal színészek és az olyan öreg rókák, mint Bill Murray, Tim Robbins vagy Martin Landau. 
 
 
 
Vízer
2008.12.09
|
City of Ember
amerikai kalandfilm, 95 perc, 2008
Egy föld alatti városban elkezdenek pislákolni a fények, de szerencsére két tini vállalja, hogy veszélyes kutatóútra indul. Hol van a város elásva?
Rendező:

Gil Kenan

Színész:

Bill Murray
(Cole polgármester)

Martin Landau
(Sul)

Tim Robbins
(Loris Harrow)

Marianne Jean-Baptiste
(Clary)

Harry Treadaway
(Doon Harrow)

Toby Jones
(Barton Snode)

Saoirse Ronan
(Lina Mayfleet)

Mary Kay Place
(Mrs. Murdo)

Simon Kunz
(Fleery kapitány)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. december 18.
(12 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:10
18:25
Pókember: Hazatérés
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
18:25
Féktelenül 2. - Teljes gőzzel
amerikai akciófilm, 1997 (ism.)
19:00
A mestergyilkos
amerikai akciófilm, 2011
19:00
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
Ma kerül ki a lelőhelyekre a PESTI EST, ne feledjétek! A legjobb budapesti programokkal, keressétek és szeressétek! #PESTIESTLES játékuknk folytatódik, ha bárhol látod, fotózkodj vele, használd a #pestiestles hashtaget és mi belépőket adunk! #programajanlo #jatek #instajatek #nyeremenyjatek #nyereményjáték
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.