Szikraváros

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (15)
Gazdasági válság ide, globális felmelegedés és terrorizmus oda, a mozikban már jó pár éve a felhőtlen gyermeki fantázia uralkodik, Harry Pottertől Narmián át az Arany iránytűt követve a Gyűrűk uráig - még szerencse, hogy a legtöbb néző sem nőtt fel teljesen.
 Lehetne számos más alkotás hatását kimutogatni a Szikravároson, és elkerülhetetlen, hogy néhány jelenetnél ne szisszenjünk fel, hogy hű, ez olyan, mitn az Elveszett gyermekek városa, ez meg itt tisztára az Alien megyedik része, és ez jó agytorna, de felesleges szigorúság. Gil Kenan (Rém-rom) első élő szereplős filmje nem tartozik az instant klasszikusok közé, de látszik, hogy készítői sok fantáziával, lelkesedéssel és kreativitással álltak neki. Minimális például a számítógépes grafika használata, és a föld alatti város díszletei szinte mind igaziak - merthogy úgy 200 évvel járunk a jövőben egy katasztrófa után, amely elpusztította a felszínt, ám előrelátó tudósok megépítették a Szikravárost, amelyet egy óriái generátor működtet, ám a gépezet lassan, de biztosan kezdi felmondani a szolgálatot.
 
A nagy töketlenkedés közepette, amely élén a korrupt polgármester áll, két fiatal lát neki, hogy megtalálja a kiutat a felszín felé, ám nincs könnyű dolguk, és a hatalmas, éhes vakond, amely a vájatokban ólálkodik, csak egy a sok akadály közül. Bár a Szikraváros eleve hendikeppel indul a szerény felhajtás és a népszerű irodalmi előzmény okán, és maga a történet komoly aránytalanságokkal küzd, azért nem elveszett próbálkozás, részben a már említett lelkesedés, és részben a tehetséges fiatal színészek és az olyan öreg rókák, mint Bill Murray, Tim Robbins vagy Martin Landau. 
 
 
 
Vízer
2008.12.09
|
City of Ember
amerikai kalandfilm, 95 perc, 2008
Egy föld alatti városban elkezdenek pislákolni a fények, de szerencsére két tini vállalja, hogy veszélyes kutatóútra indul. Hol van a város elásva?
Rendező:

Gil Kenan

Színész:

Bill Murray
(Cole polgármester)

Martin Landau
(Sul)

Tim Robbins
(Loris Harrow)

Marianne Jean-Baptiste
(Clary)

Harry Treadaway
(Doon Harrow)

Toby Jones
(Barton Snode)

Saoirse Ronan
(Lina Mayfleet)

Mary Kay Place
(Mrs. Murdo)

Simon Kunz
(Fleery kapitány)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2008. december 18.
(12 kép)


Film premierek

A hőlégballon

német történelmi dráma, 120 perc, 2018

Anyák napja

francia vígdráma, 101 perc, 2018

Bosszúállók: Végjáték

amerikai akciófilm, 181 perc, 2019

Sarkvidék

izlandi kalandfilm, 98 perc, 2018
Játék
A Still Corners olyan mozis élményeket piszkál fel bennünk, mint amilyeneket Morricone filmkockái alatt élhetünk át.
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
18:10
A szellemlovas
amerikai akciófilm , 2007
18:10
Az utazás vége
angol háborús film, 2017
18:15
Creed - Apolló fia
amerikai filmdráma, 2015
18:40
Halálos fegyver 4.
amerikai akcióvígjáték, 1998
18:50
Gripsholm
német-osztrák-svájci romantikus filmdráma, 2000 (feliratos)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.