A kárhozat útja

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (22)
A film igazi meglepetése, hogy Sam Mendes, az Oscar-esővel jutalmazott Amerikai szépség rendezője készítette - aki azóta tősgyökeres angol színpadi rendező létére készített már iraki háborús eposzt is, a Bőrnyakúakat.
Mendes új munkájának ideje és kora Amerika 1931-ben, a gazdasági világválság idején, a szesztilalom tetőpontján - a gengszterek paradicsoma. Az első ránézésre tiszteletreméltó állampolgárnak látszó Michael Sullivan ír gengszterek bérgyilkosa, ráadásul szinte fogadott fia a Főnöknek, Mr. Rooneynak, amit rossz szemmel néz annak vér szerinti fia, Connor. Így történik, hogy amikor hősünk nagyobbik fia, a kíváncsi Michael Jr. véletlenül tanúja lesz apja egyik - mondjuk így - munkájának, a féltékeny Connor megragadja az alkalmat, és lecsap a Sullivan családra. Csak a két Michael éli túl a vérengzést, akik menekülni kényszerülnek, nyakukban pedig ott az egész maffia. A Kárhozat útja nagyon sok síkon működik és mindegyiken nagyon jól.
 
Egyrészt egy jól megírt sztorival van dolgunk, fantasztikus fordulatokkal, élethű szereplőkkel, reális motivációkkal. Mindennek alapjául Max Allan Collins képes regénye szolgált, ami viszont a hazájában kultikusnak számító Lone Wolf & Cub japán képregényfüzetből merített ihletet. A történet világos, lineáris történetvezetésű, a rendező nem időzik sehol fölöslegesen, könyörtelenül halad előre, minden részletre ügyelve, mégis egy gögörg tragédia sorsszerűségével. Tom Hanksről - bár néha kételkedtünk benne - már egy ideje tudjuk, hogy nemzedékének egyik legjobb amerikai színésze, Paul Newman pedig egy klasszikus, ugyebár, ám a legjobbak mégiscsak a britek, ahogy ez már lenni szokott. Daniel Craig egyszerre hátborzongató és mégis magával ragadó, mint az eltévelyedett fiú, Jude Law pedig egy epizódszerepből kerekített egy, Hankséhez és Paul Newmanéhez méltó karaktert.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.15
|
Road to Perdition
amerikai gengszterfilm, 119 perc, 2002
Egy szerető családapa dobtáras géppisztollyal és egy túlságosan kíváncsi kisfiú, no meg egy hosszú, véres út... Az Amerikai szépség rendezőjének filmje!
Rendező:

Sam Mendes

(3 kép)


Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
18:10
Belle és Sébastien
francia családi film, 2013
18:10
A szlogengyáros családanya
amerikai életrajzi filmdráma, 2005
18:15
18:15
Godzilla
amerikai sci-fi akciófilm, 1998
18:25
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
08:25
Bob, a mester - XVII. évad
angol animációs filmsorozat, Jön Muki!, 2009
08:29
Angelina Balerina
IV. évad, 1. rész: Angelina Ballerina 04
08:29
Bébi bolondos dallamok
I. évad, 162. rész
08:30
Hello, West Hill gimi!
I. évad, 15. rész
08:30
Ha kekszet adsz egy egérnek
amerikai animációs sorozat, 25. rész
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.