Üres város

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (6)
A leginkább a színészi alakításokra építő Üres város című filmdráma azt ábrázolja, hogyan tudja (pontosabban nem tudja) feldolgozni 2001. szeptember 11. tragédiáját évekkel a történések után egy olyan férfi, akinek felesége és három kislánya rajta ült az egyik eltérített gépen.
A szóban forgó férfit pedig nem más alakítja, mint Adam Sandler. Az Üres város tehát olyan lehetőség a számára, mint amilyen Jim Carrey-nek volt a Truman Show vagy Will Ferrellnek a Felforgatókönyv: megmutathatja, hogy nem bohóc, hanem színész. Sandler ki is használja a lehetőséget és remekül játszik, csak sajnos a mű közel sem szól olyan nagyot (legalábbis nálunk), mint a két említett darab. Hiába jó a film, története túl hétköznapi és túl helyi érdekű ahhoz, hogy New Yorkon és az Egyesült Államokon kívül máshol is elemi erővel hasson. 
 
Adam Sandler – ezek szerint mégiscsak létező – tehetségét ráadásul egy másik színésszel párban bontakoztathatja ki, a már sokszor bizonyított Don Cheadle-lel, aki a sérült Charlie volt egyetemi szobatársát alakítja. A fogorvos Alan élete látszólag rendben van, és boldogan él családjával, de lassanként kiderül, őt is számos dolog nyomasztja. A két férfi egy véletlennek köszönhetően sok-sok évvel az egyetem után újból egymásra talál, és segítenek egymásnak megnyílni és valamivel normálisabbá válni. 
 
Mindez (a pár két, másféleképpen sérült tagja, egyikük infantilizmusa, a háttérben a város hangsúlyos szerepe, a férfiakat kiegészítő és segítő nők jelenléte stb.) kissé A Halászkirály legendájára emlékeztet, csak minden, ami abban szürreális és fantasztikus volt, az ebben szürke és hétköznapi. Charlie magára találása nem lesz olyan bombasztikus, mint Parryé volt – sőt még az sem biztos, hogy egyáltalán megtörténik... 
 
 
Kiadás: 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar, angol és még sokféle felirat. A DVD-ajánlókon kívül három eredeti nyelvű extra van a korongon: egy rövid werkjelenet, amiben Adam Sandler és Don Cheadle improvizálnak gitárra és énekhangra, egy, a film képkockáiból összevágott és a film zenéjével aláfestett fotómontázs és egy negyed órás Így készült..., amit a rendező-forgatókönyvíró-szereplő Mike Binder beszél végig, senki más nem szól hozzá. 
 
Reign Over Me, 2007 * 119 perc * Fórum Home Entertainment * (12) 
fürkész
2007.11.18
|
(8 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
18:10
Lány
belga rövidjátékfilm, 2018
18:15
Aranyhaj és a nagy gubanc
amerikai animációs film, 2010
18:15
Arany cseppek
lengyel animációs film, 2015
18:15
A szingli fejvadász
amerikai akcióvígjáték, 2012
18:30
Thor
amerikai akciófilm, 2011
Felkészültél a #pestiest-re? Mi igen! ??
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.