Ausztrália

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (4)
Szerelmes-marhahajtós-őslakosos-kisgyerekes-varázslatos háborús-western-melodráma az ötödik kontinensről.
Ha Baz Luhrman rendez, akkor máris valami nagy műfaji-stílusbeli kavarásra számítunk legutóbbi két filmje, a Shakespeare-tragédiát napjaink Miamijába átemelő Rómeó + Júlia és a szecesszió Párizsában mai popslágereket daloló Moulin Rouge! után. Az Ausztrália azonban bőven ráduplázott e várakozásokra azzal, ahogy mind képi megoldásaiban, mind az elbeszélés fordulataival folyamatosan ellentétek közt cikázik: realizmus és fantáziavilág, western és varázslat, digitálisan animált háborús jelenetek és musicalbe illő cukormáz kerül zavarba, de csodálatba ejtő egységbe az úrihölgy és a marhahajcsár románcának és a félvér kisfiú (a filmtörténet egyik legfelejthetetlenebb gyerekszínésze játssza) felnőtté válás felé vezető kalandjainak meséjében. A nemesen egyszerű címet viselő film azon túl, hogy epikus történeti keretek közt eleveníti fel a földrészország XX. századát a pusztai gazdálkodóléttől a II. világháború csapásán át a félvér gyerekekkel való mostoha bánásmódig, az ausztrál rendező az ausztrál színészek színe-javát is felvonultatja a főszereplő Nicole Kidman-Hugh Jackman duótól a karakterszereplőkig (például David Wenham, Jack Thompson, Bryan Brown vagy az őslakos varázslót alakító David Gulpilil, aki 40 éve szinte minden híres ausztrál filmben szerepelt). 
 
Kiadás: A szokásos hangválaszték (magyar, angol DD 5.1), de egy ilyen kiállítású filmhez képest szokatlanul sovány extrák: két kimaradt jelenet (az egyik érdekesebb, mint a másik). Mivel a szokásos extrák, interjúk és kisfilmek a Blu-Ray változaton ezzel szemben helyet kaptak, lehet, hogy nemsokára már az válik szokásossá, hogy a DVD-re egyre kevesebb extrát osztanak. 

Australia, 2008, 158 perc, InterCom (12) 
 
nelson
2009.05.11
|
Australia
amerikai-ausztrál romantikus filmdráma, 165 perc, 2008
Háborús-szerelmes dráma lélegzetállító érzelmi viharokkal, japán bombázással és tájképekkel a Moulin Rouge! rendezőjétől.
Rendező:

Baz Luhrmann

Színész:

Nicole Kidman
(Lady Sarah Ashley)

Hugh Jackman
(Drover)

David Wenham
(Neil Fletcher)

Bruce Spence
(Dr. Barker)

Ray Barrett
(Ramsden)

Tony Barry
(Callahan őrmester)

Bryan Brown
(King Carney)

David Gulpilil
(King George)

Jack Thompson
(Kipling Flynn)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. december 25.
(10 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
18:05
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:10
Odd Thomas - A halottlátó
amerikai thriller, 2013
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:15
Pinokkió
olasz-német mesefilm, 2013
18:25
A púpos
olasz-német-francia filmdráma, 1997
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.