Alvajárók

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (3)
Családi dráma rossz anyával, elhagyott gyerekkel, kedves nagybácsival, gonosz nagypapával és kísértő múlttal - meglepő, de Bill Maher független filmje mindezek ellenére egy cseppet sem unalmas és sematikus.
 Élettársa bebörtönzése miatt az amúgy is zűrös életet élő fiatal anya, Joleen egy nap beállít öccséhez, Jameshez 12 éves lányával, Tarával. A nő rövid úton eltűnik a balfenéken, a szelíd fiatalemberre hagyva a kislány gondját, aki hamarosan nevelőotthonba kerül. James azonban - egy kis külső nyomásra - megszökteti az intézetből Tarát, s ketten együtt nekiindulnak a világnak, hogy megkeressék Joleent... 
 
Az Alvajárók nagyon szépen, finoman ábrázolja a kényszerű felnőtté válást, a felnőtté válni nem tudást, a múlttal való leszámolást, a szükségszerű, elkerülhetetlen továbblépést és persze két ember alakuló kapcsolatát. Bizonyos pillanatokban (l. a két álom-, illetve álomszerű jelenetet) úgy tűnik, a kislány a főhősünk, de van, hogy a hangsúly inkább a fiatal nagybácsira esik (a címben szereplő alvajárás is elsősorban rá vonatkozik). 
 
A vizuális effektes szakember Maher bemutatkozó nagyjátékfilmjében meglepően jól funkcionál rendezőként: lenyűgöző természetességgel és keresetlenséggel, rendkívül jó színészvezetéssel vezényli le művét. Charlize Therontól már megszoktuk, hogy hitelesen hozza a problémás, lecsúszott nő figuráját, kellemes meglepetés azonban az elmúlt években kissé háttérbe szorult Nick Stahl és a Híd Terabithia földjére c. filmből már ismerős gyerekszínész, AnnaSophia Robb. 
fürkész
2008.11.20
|
Sleepwalking
amerikai-kanadai filmdráma, 100 perc, 2008
Egy nagybácsi és unokahúga kialakuló barátságának története egy régi családi konfliktus árnyékában. Nagy színészek, nagy érzelmek.
Rendező:

Bill Maher

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. november 27.
(8 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
18:40
Kavarás
amerikai vígjáték, 2014
18:45
Szuperzsaru
olasz akcióvígjáték, 1980
18:45
A Dumbo hadművelet
amerikai kalandfilm, 1995
18:45
Álomháború
amerikai akciófilm, 2011
18:45
Daredevil - A fenegyerek
amerikai sci-fi kalandfilm, 2003
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.