Alvajárók

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (3)
Családi dráma rossz anyával, elhagyott gyerekkel, kedves nagybácsival, gonosz nagypapával és kísértő múlttal - meglepő, de Bill Maher független filmje mindezek ellenére egy cseppet sem unalmas és sematikus.
 Élettársa bebörtönzése miatt az amúgy is zűrös életet élő fiatal anya, Joleen egy nap beállít öccséhez, Jameshez 12 éves lányával, Tarával. A nő rövid úton eltűnik a balfenéken, a szelíd fiatalemberre hagyva a kislány gondját, aki hamarosan nevelőotthonba kerül. James azonban - egy kis külső nyomásra - megszökteti az intézetből Tarát, s ketten együtt nekiindulnak a világnak, hogy megkeressék Joleent... 
 
Az Alvajárók nagyon szépen, finoman ábrázolja a kényszerű felnőtté válást, a felnőtté válni nem tudást, a múlttal való leszámolást, a szükségszerű, elkerülhetetlen továbblépést és persze két ember alakuló kapcsolatát. Bizonyos pillanatokban (l. a két álom-, illetve álomszerű jelenetet) úgy tűnik, a kislány a főhősünk, de van, hogy a hangsúly inkább a fiatal nagybácsira esik (a címben szereplő alvajárás is elsősorban rá vonatkozik). 
 
A vizuális effektes szakember Maher bemutatkozó nagyjátékfilmjében meglepően jól funkcionál rendezőként: lenyűgöző természetességgel és keresetlenséggel, rendkívül jó színészvezetéssel vezényli le művét. Charlize Therontól már megszoktuk, hogy hitelesen hozza a problémás, lecsúszott nő figuráját, kellemes meglepetés azonban az elmúlt években kissé háttérbe szorult Nick Stahl és a Híd Terabithia földjére c. filmből már ismerős gyerekszínész, AnnaSophia Robb. 
fürkész
2008.11.20
|
Sleepwalking
amerikai-kanadai filmdráma, 100 perc, 2008
Egy nagybácsi és unokahúga kialakuló barátságának története egy régi családi konfliktus árnyékában. Nagy színészek, nagy érzelmek.
Rendező:

Bill Maher

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. november 27.
(8 kép)


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A horrorokra specializálódott Blumhouse legutóbb a Halloweent, most pedig a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
18:10
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Szex és New York
amerikai romantikus vígjáték, 2008
18:15
Ricsi, a gólya
luxemburgi-belga-német-norvég-amerikai animációs film, 2016
18:20
Célkeresztben
amerikai thriller, 1993
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.