Halálos közellenség 2.

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (6)
Az első rész jóképű és agresszív Robin Hoodja után egy pocakos, nem kevésbé erőszakos, de ideológiailag képzettebb Jacques Mesrine-t ismerhetünk meg. Érdemes volt megvárni a folytatást.
 Míg a Mesrine-életmű első fejezetei után abbéli aggodalmunknak adtunk hangot, hogy a gall betyár cselekedeteinek bemutatása nem eléggé árnyalt és túl romantikus, most végre nyugtázhatjuk, hogy a készítők képesek egy hús-vér gazfickó bemutatására. Ráadásul a folytatásban a mellékszereplők is jóval erősebbek, és a bőrdzsekis-R4-es párizsi világ is jóval valóságosabbnak tűnik a Chuck Norris legszebb napjaira emlékeztető kanadai börtönszökési szekvenciánál. „Hősünk” kis vörös szerelme (Ludivine Sagnier) oldalán bújkál és tervezget, gondolkodik az imidzsépítés következő lépcsőin, és közben néha kirabol egy bankot, egy vidéki kaszinót, vagy halálra ver egy antipatikus újságírót. Jutnak persze erre a két órára is emlékezetes hajszák, szökések és tárgyalótermi jelenetek, a lényeg mégis a barlangja mélyére szorult gengszter figurájának mind színesebb megfestése, a részben ideológiai alapon, saját törvényei szerint élő közellenség gondolkodásának megismerése. 
 
A címszereplő Vincent Cassel karrierje legjobb alakítását nyújtja, Mathieu Amalric egy kis szerepben is bámulatosat képes nyújtani, a hetvenes évek barna árnyalatai nyugtatják a szemet, és a sok akció között szerencsére most van idő gondolkodni és valóban izgulni is. A franciák ismét bebizonyították, hogy kisujjukban van a történetmesélés, és hogy sikerrel használják időgépként a filmvásznat. 
 
csmozi
2009.01.12
|
Mesrine: L'ennemi public n° 1
francia akciófilm, 100 perc, 2008
Jacques Mesrine cseppet sem eseménytelen életének utolsó fejezeteiben megismerhetjük a teoretikus gengsztert, aki egyre okosabb, ám a túléléshez ez nem elég.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2009. január 8.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.