A hercegnő

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (33)
A királynő után a Georgiana Spencer, házassága révén Devonshire hercegnője életéről mesélő A hercegnőben is ott kísért Lady Di szelleme, a XVIII. századi nemes hölgy ugyanis az 1997-ben elhunyt Diana egyik felmenője.
És a párhuzamoknak a két Lady Spencer sorsa között ezzel nincs vége: a nő létére a szerencsejátékok és a politika iránt élénken érdeklődő Georgiana boldogtalan házasságot kötött egy nála sokkal idősebb és rangban felette álló férfival, és fellázadt az arisztokrata nőket fojtogató merev szokások ellen. Férjével való rossz viszonya ellenére gyerekeit példásan nevelte, jól kezelte a nyilvánosságot és annyira népszerű volt, hogy korabeli divatikonná, celebritássá vált. 
 
További filmes referencia, hogy a címszerepet alakító Keira Knightley-t láthattuk nemrégiben A szerelem határai című Dylan Thomas-életrajzi filmben, melyben az általa alakított hősnő egy másik nővel együtt közös férfin osztozott, miközben egy másik úr epekedett érte. Itt is egészen hasonló a helyzet, és Georgiana jellemén kívül éppen ez adja a film központi konfliktusát. 
 
Knightley sokszor bújt már kosztümbe, az általa alakított karakternél pedig két sokkal érdekesebb is van a filmben: az érzelmileg visszamaradottnak tűnő, ám nem mindig ennek megfelelően viselkedő férj és a vetélytársnő figurája, aki főhősnőnknél mélyebbről indul, mégis okosabban kereskedik azzal, amije van. A hercegnő ezzel együtt korrekt kosztümös film, mely a műfaj sajátosságaiból adódóan nem sok újat hoz, de azt legalább szépen és ízlésesen teszi. 
fürkész
2009.01.12
|
The Duchess
angol-francia-olasz történelmi dráma, 110 perc, 2008
Devonshire hercegnőjének élete, avagy hogyan szeretett és szenvedett a XVIII. századi Diana. Keira sokadszor bújik fűzőbe.
Rendező:

Saul Dibb

Színész:

Keira Knightley
(Georgiana)

Ralph Fiennes
(a herceg)

Charlotte Rampling
(Lady Spencer)

Dominic Cooper
(Charles Grey)

Hayley Atwell
(Bess Foster)

Simon McBurney
(Charles Fox)

John Shrapnel
(Grey tábornok)

Alistair Petrie
(Heaton)

Patrick Godfrey
(Dr. Neville)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2009. január 15.
(13 kép)


Film premierek

Judy

angol életrajzi dráma, 118 perc, 2019

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk

amerikai akcióvígjáték, 123 perc, 2020

Amanda

francia filmdráma, 107 perc, 2018

A bőrömben

angol filmdráma, 101 perc, 2018

Dolittle

amerikai családi film, 106 perc, 2020
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
23:35
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
23:40
Szerelem a tizedikre
amerikai romantikus vígjáték, 2017
23:45
A kötelék
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
00:00
Casanova
amerikai romantikus vígjáték, 2005
00:05
Darling
dán film, 2017
Hadik irodalmi szalon zajlik éppen. A Feleségem története film létrejöttéről Enyedi Ildikóval Ott Anna beszélget. Először adaptált, stresszes időszak van éppen, a film hosszú lesz, irodalmon túli ezeregyéjszaka történet. #fustmilan #enyediildiko #felesegemtortenete #ottanna #hadikirodalmiszalon #brunch #irodalmibrunch
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.